Soutěž organizuje AŠSK. Žáci pod vedením paní učitelek Anny Olahové a Veroniky Vačkářové připravili a vytvořili videoklip z naší školní tělesné výchovy (z rozcvičky, z pohybové sestavy, z cvičení venku na sněhu, z dopravní výchovy a z dalších pohybových aktivit, do videoklipu zahrnuli také různá překvapení).


Tělesnou výchovu koncipujeme tak, aby žáky podněcovala k dalším pohybovým aktivitám. Proto nás soutěž vyhlášená AŠSK zaujala. Chceme ukázat, že nás tělesná výchova a sport baví, a také to, že je možné skloubit tělesnou výchovu a sport s výpočetní technikou.


Videoklip vznikl za podpory a pomoci Střední školy a Základní školy Vimperk. Souhlas ke spolupráci nám dal pan ředitel Ing. Lubomír Pichler. Jednání se zástupkyní ředitele paní Ing. Ivou Protivovou zprostředkovával vedoucí odborného výcviku pan Antonín Olah. Zajistil, aby žákyně oboru kadeřník/vizážista Nikola Mikešová a Barbora Fidlerová učesaly a nalíčily dvě naše žákyně, které ve videoklipu účinkují. Budoucí kadeřnice /vizážistky do naší školy přivezl a zase je odvezl zpět do školy. Dokonce se podílel na hodnocení práce obou budoucích kadeřnic.


Finální přípravy na poslední část natáčení videoklipu díky tomu skončily. Dotočit. Dokument sestříhat. A odeslat. Tak jednoduché to ale nebylo. Protože naše škola nemá nahrávací studio a střižnu, využili jsme podpory pana ředitele Střední školy a Základní školy Vimperk a všechna natočená videa jsme sestříhali v nahrávacím studiu Střední školy. V nahrávacím studiu se nám po celou dobu práce věnoval pan Petr Krejsa a žák oboru mechanik elektrotechnik František Martan. Bez nadšení žáků Základní školy a mateřské školy Šumavské Hoštice, bez zapálení vyučujících a bez spolupráce se Střední školou Vimperk by těžko velmi zdařilý videoklip mohl vzniknout. Mám obrovskou radost!


Jak budeme v soutěži úspěšní, se dozvíme ve druhé polovině dubna. V každém případě jsme si při přípravách na natáčení videoklipu a při natáčení užili hodně pohybu a veselých situací. Věřím, že se videoklip bude líbit. Na kanálu youtube ho budete moci vidět od konce března.
Moje poděkování patří všem, kteří se na tvorbě videoklipu podíleli.

Petra Vaňková, ředitelka Základní školy a mateřské školy Šumavské Hoštice