Bulletin má od začátku svoji strukturu a způsob distribuce. A tak 18. ledna v podvečer v Domově Matky Vojtěchy a v hospici bylo předáno ředitelem KreBul, o.p.s. Zdeňkěm Krejsou nové číslo 1/2018 SeniorPoint PRESSU. Toto číslo představuje právě zařízení Domov Matky Vojtěchy.

Dále se v něm dočtete o připravované kampaní 100x jinak (výstava, koncert, putování … ke stému výročí založení Československého státu), sportovní akci Přeplav svůj La Manche, seznam akcí a výstav pořádaných zařízením, krátce např. o Národním týdnu trénování paměti, či akci a filmu Život začíná po stovce. V kalendáři na leden je pozvánka na výstavu Bezpečně doma i v obci a výstavu fotografií jihočeských seniorů ze soutěže SENIORFOTO, 30. 1. pozvání do FOTOPORADNY, na posezení s autory výstavy.

V únorových akcích si přečteme o výstavě „Vyšívání“, akci s Ivanou Bečvářovou „Hrou za poznáním v každém věku“, seznamce „Lásky čas“. Na březen nabízí bulletin jarní výstavu, předání pomůcek Bez bariér II, trénování paměti, nebo také výzvu k brigádě. Nechybí nabídka výletů za kulturou do divadel jak pražských, tak divadla do Českých Budějovic, křížovka a soutěže o ceny. Bulletin vychází jak v tištěné podobě (s větším písmem), tak ve zvukové podobě, zejména pro ty, kteří již číst nemohou a mají možnost si nahrávku kde přehrát). Redakční rada je doplněná o dobrovolníky, o kresby se stará Jitka Sedlecká, korektury zajišťují manželé Schulzovi a zvukovou podobu má na starosti redaktor Českého rozhlasu Václav Malina.

Na vaše nápady a podněty, příspěvky a fotografie se těší redakční rada. (prachatice@seniorpointy.cz)

Hanka Rabenhauptová