Tomáš Procházka zemřel 22. října na základně Shindand v provincii Herát v Afghánistánu po útoku na české vozidlo.

Poslední rozloučení začalo v poledne ve smuteční síni prachatického hřbitova. Pohřeb se konal se všemi vojenskými poctami.

Zdroj: Youtube

Celý průběh rozloučení jste mohli sledovat i v živém vysílání.

Rodina a nejbližší přátelé se zesnulým loučili v obřadní síni bez přítomnosti médií.

Prachatičtí se loučili u Zeleného srdce

Vzdát poslední hold Tomášovi Procházkovi přišli ve dvanáct hodin Prachatičtí také k tak zvanému Zelenému srdci v Prachaticích.Zdroj: Deník/ Leona FröhlichováSvíčky a květiny nosili Prachatičtí i k tak zvanému Zelenému srdci v Zahradní ulici v Prachaticích. Vzdát hold Tomáši Procházkovi přišlli i rodiče s dětmi. "Vzhledem k tomu, že řada z nás má děti a nemáme třeba hlídání a přesto jsme se chtěli rozloučit, šli jsme právě sem. Myslím, že není vhodné, aby poslední rozloučení případně bylo narušované právě dětmi," uvedla Dagmar Vymětalová, která se svou dcerou zapálila svíčky a položila k Zelenému srdci květiny. Nebyla jediná, svíčku zapálila například i Adriana Müllerová s manželem, Hana Šimáková nebo Darina Piloušková "Osobně jsem sice pana Tomáše neznala, ale jsem přesvědčená, že i vzhledem k tomu, že je to prachatický rodák, týká se tato událost nás všech," poznamenala Adriana Müllerová.

Voják, kynolog Tomáš Procházka v pondělí zahynul po útoku na vojenské misi v Afghánistánu. Na snímku (vpravo) z mezinárodního mistrovství ČR v mondioringu 2015, kde vyhrál v kategorii 2. Vlevo je jeho kamarád Jiří Toman. Uprostřed figurant Roman Vala.
Pohodový parťák, říkají přátelé padlého vojáka