Letošní rok totiž hodnotí rybáři pozitivně. Rybníky měly většinou dostatek vody a ryby v nich netrpěly kyslíkovými deficity. Letní kontrolní odlovy také naznačily, že ryby dobře přijímaly potravu a přirůstaly podle očekávání. Přesto produkční rybářství hlásí na letošní rok mírné zdražení. Jak ale ujistil ředitel Školního rybářství Václav Šrámek, bude zdražení jen kosmetickou záležitostí, kterou by zákazníci ve svých peněženkách postřehnout rozhodně neměli.

„Do ceny ryb se promítají i náklady na jejich krmení. A vzhledem k tomu, že cena obilovin prudce vzrostla, nezbývá nám, než tyto náklady do ceny ryb započítat," vysvětlil Václav Šrámek a ujistil, že zdražení se projeví zvýšením ceny v řádu korun na jednu rybu. „Jiné maso zdražuje podstatně rychleji a mnohem více. Není třeba šířit paniku," podotkl ředitel protivínského rybářství, které už na neděli 14. října připravilo ve spolupráci s Netolickými tradiční výlov rybníka Podroužek.

„Začne se lovit v osm hodin ráno a doprovodný program odstartuje v devět hodin. Hudební doprovod zajistí Jihočeská dechovka Radověnka a Strakonická dudácká muzika, vystoupí i Spolek divadelních ochotníků Tyl Netolice," přiblížil kulturní doprovod výlovu Václav Šrámek. Chybět nebudou ani ukázky úpravy sladkovodních ryb a ochutnávka rybích výrobků, stejně jako možnost koupě čerstvých ryb přímo z Podroužku.