VYBERTE SI REGION

Přerostlý živý plot u cesty je riziko

Prachatice – Velkou míru předvídatelnosti musejí mít řidiči ve městě hlavně v místech, kde jim ve výhledu vadí živé ploty a keře. K takovým patřila v Prachaticích křižovatka ulic Slámova a Zvolenská a také přechod pro chodce v Pivovarské ulici od pošty 
k budově okresního soudu.

11.3.2016
SDÍLEJ:

Zkrácení živého plotu ve Zvolenské ulici řidiči kvitují s povděkem.Foto: Deník/Miroslav Fuchs

Ve Slámově ulici řidiči často kritizovali výšku živého plotu podél Zvolenské ulice směrem k Malému náměstí. „Řidiči, kteří vyjížděli ze Slámovy ulice a přejížděli Zvolenskou, měli velké problémy vůbec přes živý plot vidět vozidlo jedoucí Zvolenskou dolů. Byli nuceni najíždět více do křižovatky, čímž ohrožovali sebe i jiná vozidla jedoucí od kruhového objezdu,“ popsal Václav Kalous, dopravní inženýr Policie ČR.

Město vyšlo požadavkům na zlepšení rozhledových poměrů vstříc a výšku živého plotu ve Zvolenské ulici nechalo snížit. „Možná to pro všechny nebude ideální výška, ale rozhledové poměry se zlepšily, takže se budeme snažit výšku živého plotu udržovat na momentální úrovni,“ ubezpečil Zdeněk Rubeš z odboru komunálních služeb a dopravy MěÚ Prachatice. A podobně se zlepšila situace i u výše zmíněného přechodu pro chodce v Pivovarské ulici.

Údržbu zeleně z hlediska bezpečnosti provozu mají na starost i silničáři, pro které mají z tohoto důvodu jednoznačnou prioritu křižovatky a železniční přejezdy. „U přejezdů končí veškerá legrace. Tam musí být rozhodně vidět, takže kontrolujeme nejen například nálety, ale opakovaně se vracíme i ke vzrostlé trávě. Stejné je to u křižovatek a rozcestí,“ uvedl Martin Grožaj z prachatické správy 
a údržby silnic. 

Autor: Miroslav Fuchs

Místo události:
11.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ovečka jako ovečka, je jedno jestli dvou nebo čtyřnohá

Strážný – Tuhle historku dával před válkou k dobru jeden starý kněz z Vimperka, že prý mu ji vyprávěl nějaký spolubratr z Kušvardy či tam odněkud, a ten ji zas znal od svého předchůdce. Asi se ten příběh tím několikerým převyprávěním trochu nafoukl, nicméně prodáváme tak, jak jsme nakoupili.

Děti začalo řemeslo bavit, a to je hlavní

Vimperk - „Všechno nemůžeme naučit, ale snažíme se dát co nejlepší základy," říká Antonín Olah.

Budoucí kuchaře a číšníky připraví ve školní restauraci

Vimperk (FOTOGALERIE) - Dobré nápady se platí zlatem, ze tenhle mají jedničku s hvězdičkou.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies