To totiž v letošním roce zateplilo objekt, v němž sídlí. Podle Petra Kolína, jednatele společnosti, vyšlo kompletní zateplení administrativní budovy na zhruba jeden milion korun. „V částce je i výměna oken,“ poznamenal. Zateplením budovy a zároveň i jejím zatraktivněním by chtělo tepelné hospodářství nejen ušetřit náklady na vytápění, ale i přitáhnout do volných kancelářských prostor nové nájemníky. „Stávající tu končí a zbudou nám tu tak volné prostory, které nabídneme k pronájmu,“ potvrdil.

Poté, co se v letošním roce povedlo zateplit objekt Tepelného hospodářství, plánuje podle slov Martina Malého město zateplit také dům, kde sídlí další městská společnost, Technické služby.

„Také jsme opravili celý areál služeb v Kasárenské ulici, kde sídlí podnikatelé a Městské lesy. Myslím, že konečně je prostor důstojný i s kvalitní příjezdovou komunikací. Tento prostor ze sedmdesátých let minulého století si to podle mého určitě zasloužil,“ popsal Martin Malý. Nejde ale jen o to, aby domy v majetku města vypadaly dobře na oko, zároveň se tak snižuje energetická náročnost objektů.

Součástí oprav v areálu Technických služeb budou i garáže tak, aby vyhovovaly častým výjezdům vozidel údržby. „Na opravu chceme v příštím roce získat dotační peníze. A tak připravujeme projektovou dokumentaci,“ zakončil starosta města.