Z kontrolního výboru totiž odstoupila Helena Sternová a uskupení ANO navrhlo nominovat Ondřeje Babku, předsedu hnutí na Prachaticku. „Je tohle vůbec možné? V našem výboru zastupitel Husince,“ kroutil hlavou Jan Bauer (ODS) a ptal se, zda je takový postup správný podle zákona. Karel Pašek, tajemník MěÚ, ho ujistil, že zákon to umožňuje.

Prachatický kontrolní výbor má osm členů: Vladimír Lang (předseda), Jaroslav Pangl, Josef Pudivítr, Josef Anderle, Miluše Kortusová, Hana Bolková, Kateřina Třísková a nově Ondřej Babka.

Dvanáct z devatenácti přítomných zastupitelů Prachatic s tím nemá problém. Hned poté Jan Bauer upozornil na fakt, že se starosta Martin Malý (Nezávislí) dopustil chyby. Ondřej Babka, zastupitel Husince a nově člen kontrolního výboru zastupitelstva Prachatic, se totiž snažil vysvětlit, že na členství netrvá, ale jen se nebrání odpovědnosti, kterou jeho hnutí má. „Nemám nic proti jeho osobě, jen proti zvyklostem,“ vysvětlil Jan Bauer.

Zpochybnil ale jeho vystoupení při jednání: „Podle jednacího řádu zastupitelů přece člověk bez trvalého pobytu či vlastnického práva k nemovitosti v katastru nemůže vystoupit bez toho, abychom to odhlasovali.“ Starosta Martin Malý procesní chybu sice uznal, ale i tak je hlasování zastupitelů platné.