Doprovodný program v Prachaticích ale začíná už v pět hodin. Na pódiu se představí sbory základních a středních škol. Prachatičtí, kteří přijdou včas a budou mít s sebou kuponek vystřižený z novin, dostanou jako dárek pohárek vánočního vína. Vánoční víno v letošním roce nabídnou starosta města Martin Malý a radní Jana Krejsová a Hana Mrázová. Kuponek na vánoční víno vychází v Prachatickém deníku každý den od 1. do 8. prosince.

Jako první vystoupí Píšťalka Základní školy v Národní ulici pod vedením Martiny Schneiderové. Tu vystřídá soubor Zpěváček ze ZŠ Národní pod vedením Ivy Mikešové a hned po nich pak zazpívá Pěvecký sbor ZŠ Národní pod vedením Hany Šimkové. Následovat bude soubor Zpíváme s flétničkou ze ZŠ Vodňanská pod vedením Aleny Bískové. Jako další bude připraven Pěvecký sbor ZŠ Zlatá stezka pod vedením Kamily Strejčkové a Stanislavy Machovcové. Jako poslední pak vystoupí studentky SPgŠ Prachatice pod vedením Petry Kůsové.

V šest hodin ale bude celé náměstí připraveno ke zpěvu pěti koled, které spojí Prachaticko se zbytkem rebpuliky. A na závěr si ještě může přidat Vánoce, Vánoce přicházejí.

Všechny texty koled najdete v Prachatickém deníku ve středu 3. a 10. prosince.