Pan Bohuslav Nauš byl totiž mnoho let inspektor ochrany přírody a významná osobnost na poli ochrany přírody a péče o životní prostředí, botanik, ornitolog, mineralog a geolog. Od roku 1996 byl nositelem mezinárodní Ceny naděje a porozumění od okresního sdružení SZ, bavorských Zelených a ODP. Zároveň je nositelem Ceny města Prachatic.

Poslední rozloučení s Bohuslavem Naušem se uskuteční v pátek 28. dubna 2017.Zdroj: Deník
Poslední rozloučení s Bohuslavem Naušem se uskuteční v pátek 28. dubna ve 13 v městské smuteční síni na hřbitově sv. Petra a Pavla ve Starých Prachaticích.

Přátelé a kolegové se mohli s Bohuslavem Naušem ještě nedávno setkat na zahájení na výstavy v Zimní zahradě u příležitosti 50. narozenin Dřípatky, kterou pomáhal spolu s jejím zakladatelem, učitelem Alešem Záveským, od roku 1969 rozvíjet a také sestavil výukový program pro žáky osmých ročníků základních škol s názvem Mineralogie a geologie Prachaticka. Podle něj se vyučuje v ZŠ Vodňanská Prachatice, v ZŠ Vlachovo Březí a v ZŠ Vimperk. Podílel se také na vydání mnoha publikací o naučných stezkách na Prachaticku.

Bohuslav Nauš se narodil na Štědrý den roku 1929 v Žáru u Vacova. Více o životě Bohuslava Nauše čtěte zde.

Za redakci Prachatického deníku upřímnou soustrast celé rodině,
Jana Vandlíčková, šéfredaktorka