Rostislav Eichner, jednatel Technických služeb v Prachaticích, vysvětil, že se firma snaží nekomplikovat život řidičům. „Mohli bychom si dočasným dopravním značením vynutit vyklizení parkoviště, ale na sídlištích už tak mají lidé problém zaparkovat. A ještě je nutit přeparkovat, když máme řešení, není nutné,“ popsal.

Plachta, kterou zaměstnanci technických služeb rozvinou před auty v momentě sečení, má ochránit zaparkovaná auta nejen před odlétávající trávou, ale například také kamínky. Rostislav Eichner ví, že není možné zavděčit se všem.

„Můžu jen pochválit. Parkuji na sídlišti a nestalo se mi, že bych auto měla od trávy. Navíc, pokud vyžínají a jdu kolem nich pěšky, vždy přestanou a nechají chodce projít,“ poznamenala Dagmar Vymětalová, která bydlí na největším prachatickém sídlišti v ulici Česká.

Podle Rostislava Eichnera se ale i mezi majiteli zaparkovaných aut najdou výjimky. „Už jsme zaznamenali pár stížností, že jsme plachtou poškodili zaparkované vozidlo. Proto pokud vlastníci vozidel nebudou s naším opatřením spokojeni, snadno se vrátíme ke kompletnímu vyklízení parkovišť,“ upozornil.