Netolice – Milion a půl. To je přibližná cena, kterou by měli zaplatit Netoličtí za pozemky na Podroužku. Dalších zhruba sto sedmdesát tisíc korun pak zaplatí za pozemky pod budovami akciová společnost, která tu provozuje autocamp.

„Podle informací, které máme k dispozici, je cena za pozemky 1,478 milionu korun. To je včetně nákladů na znalecké posudky a zaměření. K této částce bude ještě připočítáno nájemné, které nám tu běží od 2. ledna. To je stanovené na zhruba sedm a půl tisíce korun za měsíc,“ uvedl starosta Netolic Vladimír Pešek. Podle jeho slov je to v podstatě nejnižší cena, na kterou mohli Netoličtí dosáhnout. Pokud by totiž byly pozemky hodnoceny oceňovací vyhláškou, jejich cena by byla až šest milionů korun. „Jednání s úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových byla i díky vstřícnosti českobudějovického i prachatického vedení z mého pohledu pro město Netolice velmi úspěšná,“ hodnotí starosta. Navíc totiž budou městu bezúplatně převedeny pozemky v hodnotě bezmála osmi set tisíc korun. Hodnota všech pozemků, o které má město a akciová společnost zájem, má podle posudku, který vycházel z cen v čase a místě obvyklém, zhruba 2,4 milionu korun.

V rozpočtu si zastupitelé na nákup pozemků na Podroužku odsouhlasili dva miliony korun.

S touto částkou nesouhlasil opoziční zastupitel František Sklář, podle něho je to jednak hodně peněz, navíc chtěl vědět, na jakém základě pak bude akciová společnost pozemky využívat „Stojím si za tím, že i milion a půl je hodně. Je to vizitka toho, jak se stát vypořádává s obcemi. Měli jsme trvat na bezúplatném převodu, navíc, jinak se k tomu měla postavit i akciová společnost,“ uvedl včera František Sklář.

Zastupitelka Dana Mužíková, která je zároveň také členkou představenstva Autocampu Podroužek TJ Netolice, a.s., je s výsledkem jednání spokojená. „Je to lepší cena, než jakou jsme očekávali. Jsme rádi, že pozemky už budou vyřešené,“ řekla k výsledku jednání.

Kupní smlouvu na pozemky zatím město k dispozici nemá, ale v březnu by ji měli schvalovat zastupitelé.