Redaktoři Deníku se ptali, co znamená pátek třináctého pro některé čtenáře. „Pro mě je pátek třináctého rozhodně šťastný den," říká Lucie Skálová ze Zbytin. Přesně před rokem a čtvrt se jí totiž v tento pověrami opředený den narodilo malé štěstí jménem Hanička. „Ani nikdy předtím se mi nestalo nic takového, abych mohla věřit, že ten den nosí smůlu," tvrdí a dodala, že dcera se má rozhodně k světu.
Také další z maminek, Pavlína Kynkalová ze Lhenic potvrzuje, že pátek třináctého může znamenat velké štěstí. „Narodila se nám Barborka, zítra jí bude rok a čtvrt, je naprosto zdravá a pro mě je tento den šťastný," uvedla včera se smíchem.

Hledáním v archivu Prachatického deníku jsme k poslednímu pátku třináctého, který vycházel na červenec loňského roku, nenašli žádnou negativní událost, která by se stala v prachatickém regionu. Pověrčivá je například Andrea Šánová z Prachatic. „Jsem pověrčivá, ale zrovna pátek třináctého je pro mě šťastným dnem," říká.

Také Jaroslava Ondrišová říká, že navzdory své pověrčivosti zrovna s číslem třináct žádný problém nemá. „Jsem pověrčivá, ale já mám smůlu na Valentýna," směje se a říká, že ani nevěděla, že pátek třináctého bude.


Třináctka je v podstatě šťastné číslo pro Elišku Siplovou z Prachatic. „Já jsme se třináctého narodila. Sice ne v pátek, ten den byla pracovní sobota. Jsem pověrčivá, ale s touhle pověrou se neztotožňuji. Nemůžu říci, že by to přímo byl pro mě nějaký šťastný den, ale nemám s ním problém," řekla.