Nejen pro své klienty proto připravil na včerejší den sportovní hry. I když nebyl dort, pomyslných deset svíček nahradil stejný počet družstev, která přijela na místní fotbalové hřiště, aby se zúčastnila prvního ročníku Dubského pětiboje.

Na pětiboj přijely:- Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky
- Denní stacionář pro mentálně postižené děti, mládež a dospělé Strakonice
- Sociální pohoda o.p.s. (Javorník)
- ZŠ Dub
- Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek
- STROOM DUB o. p. s.
- Nazaret - středisko diakonie a misie církve československé husitské, Borovany 

"Naše zařízení dělá akce desátým rokem, takže v nich pokračujeme, nicméně pro tuhle příležitost jsme připravili novou tradici, kterou zahajujeme prvním ročníkem Dubského pětiboje. Pozvali jsme naše kamarády a přátele z obdobných zařízení. Takže jsme k desátému výročí centra mohli postavit stejný počet družstev, tedy deset," říká ředitelka Centra sociálních služeb STROOM Dub Pavla Čechová Švepešová.

Pořadatelé zvolili disciplíny, které klienti zvládnou ať už sami, nebo s malou pomocí vedoucích družstev. Běhala se štafeta, byl tu hod na cíl na plechovky, hod do dálky fotbalovými míči, opravdu netradiční jízda na bobech a jako poslední byla střelba ze vzduchovky na balonky. Bylo jasné, že tahle disciplína bavila všechny soutěžící asi nejvíc ze všech, protože většina z nich držela vzduchovku v ruce určitě vůbec poprvé. Kdo chtěl, mohl na balonky střílet z dětské kuše.

Aby se klienti zabavili a odreagovali ať už při čekání na další disciplínu nebo po vlastní soutěži, přichystali pro ně třeba zkoušku posilování a balanční cvičení s Vaškem Mrázů , chůze na chůdách a další hry včetně nafukovacího skákacího hradu. "Na úplný závěr si všichni zkusili zacvičit zumbu a tečku udělala společná diskotéka. To je ostatně tradiční taneční veselá tečka na závěr všech našich akcí," dodala Pavla Čechová Švepešová.