Ve chvíli, kdy dnes v podvečer před zastupitele usedl za stůl se zprávou o činnosti Městské policie Vimperk vrchní strážník Peter Macorlík, v předsálí městského kulturního střediska se objevil zcela nahý muž.

Nejprve seděl v prostoru určeném pro veřejnost přítomnou jednání zastupitelů. Neúspěšně se dožadoval slova v diskusi k jednomu z projednávaných bodů, ale protože chtěl vyjádření mimo projednávané téma, odkázala jej starostka na bod různé, případně mu nabídla jednání o přestávce, která vzápětí následovala. Chvíli spolu hovořili a pak se návštěvník jednání odebral před budovu MěKS.

Poté, co před budovou uklidil střepy lahve od piva, která mu upadla, vrátil se zpět do střediska. Vypadalo to, jako by si na záchodě chtěl očistit kalhoty. To, co ale následovalo, bylo pro všechny překvapením. S oblečením to vzal opravdu z gruntu, než se kdokoli stačil nadát, byl v předsálí jen v rouše Adamově.

Na jeho aktivitu upozornila jedna ze zastupitelek, která stále v předsálí a urychleně se proto vrátila do sálu. Vstupu do jednacího sálu naháči okamžitě zabránili úředníci a pracovníci kulturního střediska, kteří jedny dveře uzamkli, druhé se snažili mít pod kontrolou a přesvědčovali muže, aby se oblékl. Mezitím kontaktovala starostka Jaroslava Martanová hlídku strážníků městské policie, která muže zajistila, provedla u něho dechovou zkoušku a převezla na obvodní oddělení Policie ČR.

Podle informací od vrchního strážníka těsně před skončením zastupitelstva měl muž nadýchat zhruba tři promile.