Podle slov Jana Krále, jednatele vimperských městských služeb, je ale koupaliště otevřené každé ráno. „Od sedmi do devíti hodin sem chodí kondiční plavci, a to v podstatě za každého počasí. Pro ně proto otevíráme v sedm hodin. Od devíti hodin vysáváme bazén a v deset hodin vždycky počasí ukáže, zda necháme koupaliště otevřené,“ popsal praxi.

V budoucnu půjde bazén pod střechu. S touto myšlenkou jej i Vimperští budovali. Pokud vše půjde posle plánu, měl by být zastřešen do dvou let. Venku Vimperští chtějí mít brouzdaliště.

Kolem stovky návštěvníků denně hlásí prachatické veřejné koupaliště Hulák. To v letošním roce zatím otevřelo v jednačtyřiceti dnech. Podle Radovany Kutlákové, ředitelky prachatického Sportovního zařízení, otevírá Hulák vždy v 10 hodin. To v případě, že to počasí alespoň trochu dovolí.

„Vzhledem k tomu, že souběžně s veřejným koupalištěm je otevřen i krytý bazén, ráno na kondiční plavání koupaliště neotevíráme,“ poznamenala.

Už v sobotu se mohou návštěvníci těšit na první Pohodu na plovárně. Vedení Sportovního zařízení navazuje na předchozí úspěšné akce, kdy návštěvníci za cenu vstupného na koupaliště užijí nejen koupání, ale navíc mají připraven program v podobě cvičení či potápění. Ve tři odpoledne zahraje skupina Buczech Blues.

Od soboty až do 13. srpna bude úplně uzavřen krytý plavecký bazén. Jde jen o plánovanou odstávku.