Zadov – Soutěž podmínkami simuluje práci hasiče při zásahu. Jak Deníku sdělila krajská mluvčí profesionálních hasičů Vendula Matějů, klání se pořádá jednou za dva roky. „Pro závod vybíráme atraktivní prostředí. Závodili jsme u Stezky v korunách stromů v Lipně nad Vltavou nebo před dvěma lety u rozhledny Hýlačka v Táboře,“ řekla Matějů. Letos se zúčastnili vedle profesionálů i závodníci z řad dobrovolníků a ze Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Soutěžilo se v kategoriích do 34 let včetně a od 35 let výše. Kategorii do 34 let suverénně ovládl písecký mistr Evropy v tomto sportu Michal Brousil s famózním časem 5:02,82. Na 2. místě skončil zástupce dobrovolných hasičů Jiří Melecký (6:20,10), 3. místo vybojoval Ondřej Fišer z územního odboru Tábor (6:22,13).

Vítěz Michal Brousil označil zadovský závod za těžký, protože letos má za sebou hodně startů. „Únava si vybírá svoji daň. Jsem proto strašně rád, jak to dopadlo. Ale jinak jsem si závod užil. Mohl jsem konečně závodit doma na Šumavě. A co bylo vůbec nejlepší, bylo to, že se závodu zúčastnil můj brácha Jakub,“ řekl pro Deník. V kategorii 35+ vyhrál písecký borec David Kubiš s časem 5:16,14, 2. skončil Jiří Dvořák z územního odboru Tábor s časem 5:30,69. Na 3. místě se umístil další reprezentant Tábora Petr Benda, který dosáhl času 5:33,14.

V kategorii družstev se nejlépe umístil Tábor, druhý skončil výběr Krajského sdružení hasičů a třetí místo vybojoval Jindřichův Hradec.
Nejlepší profesionální hasiči se svými výkony nominovali na mistrovství ČR v TFA, které se uskuteční v září v Plzni.