Bazén byl po dobu odstávky zcela vypuštěn, veškeré prostory umyty a vyčištěny a na schůdky, které do velkého bazénu vedou, byly na základě připomínek občanů namontovány ploché nášlapy. „Vstup do bazénu by tedy měl být pro naše klienty příjemnější,“ popsala první ze změn. V prostorách vestibulu Sportovní zařízení nechalo vybudovat bezbariérové toalety. Právě vestibul čekají další změny ještě na podzim. „Chceme do vstupních prostor namontovat turnikety a po dobu zimní sezony využít odbavovací zařízení z veřejného koupaliště Hulák,“ vysvětlila ředitelka.

Veřejné koupaliště ale zatím sezonu neukončilo. Pokud počasí dovolí, bude otevřeno. „A to ve stejném čase jako doposud, tedy od deseti ráno do sedmi večer,“ upřesnila.

Navíc na sobotu chystá sportovní zařízení Loučení s prázdninami na Huláku. „Akce je určena pro všechny věkové kategorie a začínáme v jednu hodinu. Odpoledne bude plné cvičení pro všechny, kteří mají pohyb rádi, i pro ty, kteří se koukají, jak se jiní hýbou. Děti i dospělí si mohou navíc vyzkoušet naši novou hokejbalovou arénu zcela zdarma. Budou pro ně připraveny úkoly, všem půjčíme hokejky i míčky. Zábavu najde celá rodina. Na podvečer připravilo KIS Prachatice na Huláku hudební produkci, která celé příjemně strávené odpoledne završí,“ pozvala na sobotu Radovana Kutláková.