První den festivalu dali organizátoři přednost rockovým interpretům, areál se otevře v 17 hodin. Hodinu po otevření vystoupí domácí NaPlech, po nich rocková klasika – skupina Keks, popová legenda Dalibor Janda a pravá bigbítová skupina Brutus. Festivalový areál bude postaven podobně jako v roce minulém.

„Druhý den jsme se rozhodli zkvalitnit programem pro děti. Brány areálu se otevřou ve 13 hodin. Podařilo se nám opět dohodnout na úterní odpoledne prvky jako nafukovací fotbálkové hřiště, skákací hrad, elektrickou koloběžku a další. O bohatší program pro malé se postarají další herní prvky. Vrcholem dětského programu pak bude MiniDiscoShow Dády Patrasové.

Po jejím vystoupení bude HusFest pokračovat v rytmu bluegrassu a folku – vystoupí legendy jako Poutníci a Žalman. Po nich pak pro mladší generaci známí popfolkoví zpěváci Pokáč a Voxel, jehož koncert skončí ve 21 hodin,“ uvedl k programu Ondřej Babka.

Následně dostanou návštěvníci možnost se rozhodnout, zda půjdou do tradičního lampionového průvodu, který letos z praktických důvodu půjde právě od Slavoje, nebo zůstanou v areálu a počkají do 22 hodin na vystoupení kapely Hudební kroužek. Ti, kteří půjdou do průvodu, se samozřejmě stihnou na festival vrátit. „V programu nebude chybět ani pietní vzpomínka před rodným domem Mistra Jana Husa, stejně jako večerní koncert v Církvi bratrské, kde tentokrát vystoupí Slávek Klecandr.

6. července, tedy v tradiční den Husových oslav, určitě návštěvníci nepřijdou o každoroční trhy. Kulturní program se bude odehrávat převážně v zahradě Centra Mistra Jana Husa, kde vystoupí středověké soubory, ale také interpreti hrající moderní hudbu. „Hlavním hostem letošních oslav bude zpěvák Dan Bárta, který vystoupí v 15 hodin společně s beatboxerem Endruem. Druhé pódium bude postaveno přímo na náměstí a na něm dostanou příležitost soubory jako Malá muzika Nauše Pepika, Husmeni, Wency a také dětské divadlo 100 Opic. Vyvrcholením celých oslav 2016 však bude večerní světová premiéra suity Memento Mei od Michaela Kocába, kterou nazkoušela Jihočeská filharmonie. Koncert začne v půl deváté večer a z důvody náročných příprav bude CMJH od 16 hodin uzavřeno. Na tuto výjimečnou hudební akci bude vybíráno symbolické vstupné.

Vstupné na festival bylo stanoveno na 200 korun v předprodeji na oba dny. Na místě pak 250 korun na oba dny, a pokud půjdete jen 5. července, tak zaplatíte 100 korun. Lístky je možné zakoupit v předprodeji v budově městského úřadu. Tradiční městské slavnosti jsou samozřejmě i nadále bez vstupného. Děti do 12 let mají v doprovodu rodičů na HusFest vstup zdarma.