„Ideální by bylo, pokud by dnes přišlo osm set návštěvníků a zítra to samé. Budu ale moc spokojená, pokud každý den přijde na pět stovek lidí," uvedla včera Radovana Kutláková, ředitelka Sportovního zařízení města Prachatice. Podle jejích slov je běžné, že jakmile se rtuť teploměru vyšplhá nad třicet stupňů Celsia, u bazénů se postupně osm stovek lidí vystřídá. 

„V letošním roce, jak to vypadá, by tohle mohla být zatím nejslunečnější „plovárna" ze všech. Takže doufám, že se závěrečná akce letošního léta vydaří," věří ředitelka Sportovního zařízení.

Minimálně do 4. září bude areál veřejného koupaliště otevřený. Po tomto datu pak bude záležet na počasí. „Pokud to jen trochu půjde, chtěli bychom pak pokračovat v červnových otevíracích hodinách. To znamená, vždy od 13 hodin. Ale přizpůsobíme se počasí. Pokud nebudou předpovědi příznivé, letošní sezonu na Huláku už ukončíme," poznamenala Radovana Kutláková. K dispozici ale mají zájemci krytý plavecký bazén, který je nyní otevřen souběžně s veřejným koupalištěm.

Ta už před časem uvedla, že letošní léto se s tím loňským srovnávat nedá. „Extrémně teplé loňské léto posunulo laťku opravdu vysoko. Letošní už tak hezké nebylo. A veřejné venkovní koupaliště je na počasí více než závislé," zhodnotila končící sezonu Radovana Kutláková.