Z procházky 
k ohradě plné zvířat se během pár okamžiků stalo drama. Ze čtrnáctileté slečny Lenky zachránkyně čerstvě narozeného jehněte kamerunské ovce.


„O víkendu jsme šli se sestrou, synovcem a kamarádkou k obůrce nad městem, abychom dali nějaká jablka kamerunským ovcím. Po chvíli jsem si všimla, že si tam daněk s něčím hraje. Bylo to jehně a on ho válel parožím a chtěl ho asi utahat," popisuje čtrnáctiletá Lenka Beerová z Prachatic.


V tu chvíli návštěvníci neváhali. „Zavolali jsme kamarádce, ta říkala, že máme přelézt plot, hodně dupat, aby se daněk vyplašil a utekl od jehněte, to vzít z ohrady a zavolat někoho z městských lesů. Tak jsem to udělala," směje se Lenka. Přesto přiznává, že měla strach, daněk v ní vzbuzoval respekt. „Zadupala jsem a on opravdu utekl," poznamenala.


„Když se Lenka rozhodla, že do ohrady vleze, měly jsme samozřejmě strach, aby jí daněk něco neudělal. Ona tam ale přeci jen vlezla, já se pokusila jablky, která nám zbyla, házet směrem k daňkovi, aby se soustředil na něco jiného a děti na něj volaly, ať toho nechá. Opravdu odklusal," popisuje Lenka Fidlerová, která byla jednou z těch, kteří se k ohradě s dětmi přišli podívat.


Jehně se Lence podařilo zachránit. „Teď je se svou matkou na statku u manželů Sitterových a prospívá dobře," řekl František Štěrba z městský lesů.