„Nejsme ovšem schopni zajistit provoz Chaty Libín. Ta je na prodej a město ji určitě nechce koupit. To by byla ekonomická sebevražda,“ zhodnotil Jan Klimeš. Rozvoj areálu by byl možný v případě, že se město rozhodne pro stavbu lanovky na vrchol.

Na základě dopisu, 
v němž si jeho pisatelka 
v květnu stěžovala na nepříliš dobrý stav na vrcholu Libína, nechalo vedení města stav prověřit. „Během chvíle došlo na opravu dveří do rozhledny, které do té doby nešly pořádně zamknout,“ zhodnotil Filip Pekárek z Lanového parku. Také lavičky pod rozhlednou jsou nové, alespoň to potvrdila Jitka Turková, která lanový park spravuje. „V rozhledně není nepořádek, uklízíme ji minimálně jednou za čtrnáct dní, nebo podle potřeby. Odpad, který je z kiosku, si odvážíme. Sekáme trávu, snažíme se,“ ujistila. Právě v kiosku si pak mohou zájemci zakoupit vstupenku na rozhlednu.

Její slova potvrdil i místostarosta Jan Klimeš, který rozhlednu navštívil před několika dny v roli oddávajícího. „Ještě vím o jednom restu, a to cestou z Libína na Libínské Sedlo. Okolí jednoho odpočívadla je zarostlé. To ještě napravíme,“ slíbil.