Co se na místě stalo, zatím policisté podle svého mluvčího Jiřího Matznera nevědí. Prověřují, jestli se jednalo například o loupežné přepadení, případně zda někdo na muže třeba zaútočil s cílem jej usmrtit.

Žádné další osoby policisté v autě nebo jeho blízkosti nenašli.

Kriminalisté žádají o pomoc každého, kdo by mohl svým svědectvím napomoci k objasnění případu, aby se ozval na linku 158. "Potřebujeme informace o pohybu osob nebo vozidel kolem bílého Mercedesu Benz 350 na odpočívadle u viaduktu nedaleko Ševětína ve čtvrtek  v době od 11 do 11.20 hodin. Případně poznatky o jízdě podezřelých vozidel na celé trase z Českých Budějovic do Tábora po silnici I/3, tedy E55," vyzval Jiří Matzner.

Zraněného muže převezli záchranáři do českobudějovické nemocnice. Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petry Kafkové je mimo ohrožení života. "Utrpěl středně těžká zranění, transportovali jsme jej ve stabilizovaném stavu," potvrdila.

Policisté na základě zajištěných stop pracují s verzí, že zraněný se stal obětí zločinu. Jiří Matzner sdělil, že není jisté, zda na muže někdo zaútočil na odstavném parkovišti, kde se vozidlo našlo, nebo někde jinde. "Spíše předpokládáme, že kdosi útočil na jiném místě na trase a pak sem s vozidlem i zraněným mužem přijel," doplnil policejní mluvčí.

Bílý mercedes má jihočeskou registrační značku. Odkud muž pochází, zatím policisté nechtějí upřesnit.

Vyšetřování případu na místě pokračuje, provoz na silnici E55 tím ale omezen není.

Po oznámení případu střežili policisté příjezdové trasy do Českých Budějovic, toto opatření ale po 14. hodině odvolali.

Případ šokoval obyvatele nedalekého Ševětína.

„Viděly jsme po městě spoustu policistů a policejních aut, hned nás napadlo, že se někde asi něco stalo," popisovaly studentky Petra Keclíková a Jana Vomáčková, které v Ševětíně žijí. „Chvilku jsme měly dokonce strach vylézt vůbec na ulici. Když vidíte na ulici policistu se zbraní v ruce, znejistíte. Nikdy by nás nenapadlo, 
že se něco takového může stát i tady," dodaly studentky.