V pondělí se od 15 hodin sejdou vimperští zastupitelé. Chtějí projednat, zda se město bude podílet více než sedmi miliony korun na realizaci atletického oválu. Bez toho, aby řekli, že se spoluúčastí souhlasí, nemohou žádat o dotaci. Rozpočtové náklady projektu činí 17 774 206 korun. Zasedání začíná v 15 hodin.

Na pondělní jednání táborských radních přijde další petice od občanů. Tentokrát o zrušení plánu na psí výběh u Jordánu. Kromě jiného projednají radní taky zadání zakázky pro zastávku ve Vodňanského ulici.

Ve středu se na táborské radnici znovu uskuteční schůzka k řešení krizové situace mezi dvěma vlastníky Teplárny Tábor. Středa bude v tomto městě také konzultačním dnem pro začínající podnikatele. Do Univerzity ve Vančurově ulici přijedou zástupci Czech Investu. Účast je zdarma.

Teplárna Tábor.
Tábor chtěl dělit peníze, které ale již neexistují

Od čtvrtka do neděle se bude konat v Hostíně u Kovářova na Písecku Divadelní přehlídka, na které se představí populární herci a o víkendu i ochotníci – Kovářovská OPONA a Svatopluk. Diváci se mohou těšit na Simonu Stašovou, a to ve hře Shirley Valentine. Festival zahájí představení Rukojmí bez rizika s Václavem Vydrou a Janou Bouškovou. Dále je na programu Vláďa Hron s Lucií Černíkovou a orchestrem a ve Velké zebře vystoupí Ondřej Vetchý a Kaira K. Hrachovcová.

Rovněž od čtvrtka do neděle oživí Piaristické náměstí v Českých Budějovicích sedmý ročník Jihočeského jazzového festivalu. Vystoupí na něm například Avishai Cohen, Incognita, Joao Bosco nebo americko-francouzská bluesmanka a performerka Nina Van Horn. Dále zde například uslyšíte držitele Grammy Nicholase Paytona. Za vstupenky zaplatíte 100 korun.

Hrad Pořešín ožije ve čtvrtek od 20 hodin divadelním představením Růže pro Algernon. Nejúspěšnější inscenaci divadelního spolku Kašpar s Janem Potměšilem v hlavní roli zahraje Divadlo v Celetné.

Od pátku do neděle si lidé budou moci užít stádlecký hudební festival PašaFest. Nabídne ska, reggae, rock, punk i techno.
Rockfest vypukne v sobotu od 16 hodin v Letním kině na Dobré Vodě v Horní Plané. Vystoupí na něm kapely Burning Arrows, Rodriego Estavez, Black Velvet Suicide, X - Core, Harvester, Wilhelmfreddie, Rusty Strings, Dětský pokojíček.

V neděli se ve strakonickém letním kině uskuteční akce Návrat legend Comeback. Hlavní hvězdou programu, který začíná ve 14 hodin, bude ve 21 hodin skupina Uriah Heep.