Již v srpnu startovala na obřím mezinárodním turnaji ve Štrasburgu, kde se sešlo v její kategorii 120 hráček. „Pro kategorii ročníku 2001 a 2002 neexistuje oficiální evropský šampionát a do Štrasburgu byly pozvány nejlepší hráčky ze všech evropských zemí. Zdenča si vedla výborně a v obrovské konkurenci si vybojovala sedmé místo, což je nejlepší umístění české hráčky v této kategorii na tomto turnaji v historii," komentoval úspěch prachatické hráčky její otec a trenér v jedné osobě Ivo Blaško. Zde je určitě třeba také připomenout, že doposud nejlepším umístěním české hráčky bylo 12. místo Dagmar Blaškové, starší sestry prachatické hráčky. „Na základě tohoto výkonu byla Zdena pozvána na turnaj nejlepších šestnácti evropských hráček ročníku 2001, který se konal o uplynulém víkendu v belgické Bruselu," doplnil Ivo Blaško.

Ještě před turnajem v Bruselu však Zdena Blašková absolvovala dva republikové turnaje nejvyšší kategorie. V tom prvním se probojovala do finále kategorie mladší žákyň, mezi staršími pak skončila těsně před branami semifinále. Druhý republikový turnaj se konal před čtrnácti dny v Havířově a zde prachatická hráčka kategorii mladších žákyň vyhrála, mezi staršími pak z časových důvodů nestartovala.

Víkendový turnaj TOP 16 v Bruselu tedy byl zatím vrcholem této sezony. Nakonec se představilo patnáct hráček, které byly rozděleny do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každá s každou. „Ve skupině jsem tři zápasy vyhrála a třikrát prohrála," uvedla k základní skupině Z. Blašková. Následující systém soutěže byl takový, že hráčky na 1.a 2. místě skupiny hrály o 1. – 4. místo celkově, ty na 3. a 4. místě pak o 5. – 8. místo. „Já pak hrála o páté až osmé místo. Soupeřku ze druhé skupiny porazila, a tak mě čekalo utkání o páté místo. Nakonec jsem skončila šestá," doplnila Z. Blašková.
Šesté místo z Bruselu je vynikajícím oceněním hráčky i všech, kteří se o její sportovní růst starají. ⋌(vl