Mezi těmi, kteří dorazili, byli i dva hráči s úplně původní sestavy netolického kádru. Jedním z nich byl Jan Kneifl, který se stal nejen jedním s prvních hráčů, ale především prvním trenérem. A druhým mužem, který stál jak u zrodu, tak především u udržení volejbalu v Netolicích, byl v tomto městě stále žijící Karel Pižl. Pohled do netolické volejbalové kroniky říká: „Dne 20. října 1964 byl založen oddíl odbíjené při TJ Baník Netolice. Již zmíněná první sestava vybojovala v roce 1966 postup do KP II, po kterém se ale tato sestava rozpadla, Jan Kneifl odešel do Slávia VŠZ ČB a Karel Pižl do Slávia PF ČB.“

Ale na toto setkání dorazilo i několik dalších hráčů, kteří hájili barvy netolického volejbalu od roku 1970, společně s již navrátivším se Karlem Pižlem, jako byli například Jiří Pohořal, Arnold Stehlík, Bohumír Mach a Milan Jaroš. Nejen s těmito hráči, ale i s mnoha věrnými diváky a přáteli netolického volejbalu pak hráči poseděli a vzpomínali na již dávné, ale i společné vzpomínky.

Jednou ze společných vzpomínek byla například kvalifikace do KP I v roce 2003, od které tento oddíl tuto soutěž hrál a několikrát i vyhrál, až do roku 2011, kdy postoupil do aktuální druhé ligy. Za tento velký kus cesty mohou všichni hráči poděkovat především Janu Suchému, který se zasloužil o výraznou změnu herního projevu tohoto družstva.

Jako hmatatelný důkaz tohoto setkání zde zůstane několik hromadných fotografií. Nejen hromadná fotka, na které jsou společně s aktuálními a bývalými hráči všichni jejich přátelé a diváci. Také jedna společná reprezentující hráče, kteří hájí i hájili čest netolického volejbalu, ale i jedna jako poděkování Pavle Machové, kde se hráči fotili kolem jejího stolku na zapisování skóre zápasu.Vznikla tak další krásná vzpomínka a zápis do netolické volejbalové kroniky.

Netoličtí volejbalisté tak udělali konečnou tečku za další sezonou a mohou se pomalu připravovat na své letní volejbalové aktivity. Mnozí z nich vymění palubovku za písek a antuku a jednotlivě i společně objedou přes léto různé turnaje a soutěže. Na podzim se však opět společně střetnou na již tradičním fyzickém soustředění, které je přivede zpět na netolickou palubovku.

František Reindl