Za úmorného vedra odstartoval závod v pravé poledne na břehu Křišťanovického rybníka. Plaveckou část na jeden a půl kilometru zvládl nejlépe Francouz Maxim Chané, Který získal dvacet vteřin na druhého Lukáše Kočaře z Konrad Tools a o další tři vteřiny byl zpět obhájce loňského i předloňského vítězství Francouz Arthur Serrieres. Další ze spolufavoritů, mnohonásobný mistr světa, Španěl Ruben Ruzafa ztrácel na Chaného skoro dvě minuty, ale u něho se čekal útok na kole.

Po plavecké části čekalo na závodníky více než třicet kilometrů na kole terénem v okolí Záblatí a směrem na Prachatice. Závod plný sjezdů a výjezdů i technických pasáží pořadím zamíchal. K radosti českých fanoušků se dostal na čelo s mírným náskokem Lukáš Kočař, ale na záda mu dýchal favorizovaný Serrieres. Třetí místo si ještě držel Chané, ale na toho začínali dotírat Dán Sloth Nielsen a Francouz Forissier.

Na běžecké desetikilometrové trati, kde si závodníci neoddechnou ani metr a buď krkolomně stoupají vzhůru, nebo je čekají ostré seběhy, ukázal svou dominanci Arthur Serrieres a do cíle doběh první s náskokem minuty a půl na Kočaře. Třetí v cíli Forissier i přes výborný běh ztratil na vítěze tři minuty.

Konečné pořadí: 1. Arthur Serrieres (FRA) 2:26:41,08, 2. Lukáš Kočař (CZE) -1:34,34, 3. Arthur Forissier (FRA) -3:00,65, 4. Jens Emil Sloth Nielsen (DEN) -5:41,95, 5. Maxim Chané (FRA) -7:41,55…, 9. Karel Dušek (CZE) -9:42,64, 10. Petr Soukup (CZE) -12:10,42, 11. Ruben Ruzafa (ESP) – 13:39,26.