KHbL: HBC Prachatice „A" – Orel Č.B   3:0 (0:0, 3:0, 0:0). První tým Horalů si poradil jednoznačně se soupeřem, jehož hráči jsou v popředí bodovací soutěže. Domácí měli střetnutí ve své režii, hosté se dostávali do hry pouze v početních výhodách, kterých ale měli velmi mnoho, dokonce dvakrát 5 na 3. Obrana Horalů v čele s brankářem Študlarem jim ale skórovat nedovolila. Přítomné diváky udivovaly některé výroky rozhodčích, které by se více hodily do mládežnických kategorií od nezkušených arbitrů a ne do nejvyšší soutěže v kraji, a které velmi ubíraly na atraktivnosti střetnutí.

Orel dvakrát po sobě zaváhal, a tak se dalo očekávat, že bude hlavně bránit. Taktika domácích byla naproti tomu ofenzivní, vlétnout na soupeře, vstřelit nějaké góly a uklidnit se. Ani jedno, ani druhé se však zpočátku nedařilo právě díky dobré a jisté obranné hře hostí. Když už si domácí  nějakou tu šanci vypracovali, našli vždy jen dobře připraveného brankáře, který v celém utkání držel akcie svého týmu, když musel čelit 32 střelám. Oťukávací třetina skončila bez branek, i když Horalové jednou pěkně rozezvučeli brankovou konstrukci.

Ve druhé třetině mohl misky vah na stranu Orlů převrhnout Janeček, ten ale tísněn Turkem Študlara nepřekonal. Hlavní roli pak převzal jeden z rozhodčích, jehož některé výroky byly „velmi diskutabilní". Při jednom z nich ukázal hráč Orlů ducha fair play, když sám přiznal, že do jeho obličeje udeřil odražený míček a ne hokejka hráče. To se dnes ve sportu obecně málokdy vidí a zasloužilo by to ocenění. Góly začaly padat až ve 20. minutě – to se před hostující branku prodrala dvojice Leffler – Markytán, první vystřelil a druhý došťouchal míček do branky – 1:0. Za dvě minuty bylo ještě lépe, když Markytán přesnou střelou z kruhů do šibenice rozvlnil síťku znovu – 2:0. Dvě minuty před sirénou potom povedenou třetinu Horalů zakončil dorostenec Reindl, který vypálil z půlky hřiště, doběhl si gólmanem vyražený míček a nikým nerušen vstřelil první gól v „Áčku".

V poslední třetině už se i přes několik závarů a nebezpečných střel skóre neměnilo, a tak si Horalové připsali 3 body do tabulky. Brankář Študlar si po dlouhé době opět připsal nulu.

Góly (A1,A2) – 19:22 Leffler J. (Markytán) 21:47 Markytán (Kadlec, Leffler) 28:00 Reindl (Sedláček). Sestava: Študlar P. (15/15) Pixa T. – Švácha J., Dojčar M., Bárta P., Cabák J., Květoň S., Turek J.(C), Novák J., Kadlec M., Leffler J., Markytán J., Sedláček K., Valenta P., Reindl J.

OHbL: HBC Prachatice „B" – HBC Betonova Holubov „B" 2:5 (0:1, 2:2, 0:2). Rezerva Horalů měla před sebou těžkého, ale přesto hratelného soupeře v podobě „B" týmu Betonovy Holubov. Stejně jako v předchozích utkáních však domácí nezachytili úvod a v polovině prostřední části prohrávali již 0:3! Prapor domácích pozvedl až povedený blafák zkušeného Pavla Valenty – 1:3 a poté i mladík Matoušek přesnou ranou – 2:3. Bohužel na začátku třetí části opět hosté odskočili o dvě branky a závěr už si pohlídali. I když nebýt toho, že  domácí nevyužili několik šancí volajících po snížení, ne-li vyrovnání, mohlo být všechno jinak.

Kapitán týmu Míra Leffler byl rozladěn ještě více než po utkání s Vltavou. Jeho hodnocení je více než výmluvné: „No comment. Je mi smutno, protože body jsme měli vézt domů my. Pro hráče béčka mám vzkaz, přečtěte si statistiky i z předchozích zápasů a najděte několik rozdílů ve vyloučeních, oslabeních, přesilovkách a statistikách v jednotlivých třetinách. Že žádné nevidíte? Já taky ne, pořád je to stejný, na začátku prohráváme o více než tři góly, pak to doženeme a v poslední třetině to tam zase napadá nám. Skoro v každém zápase dostaneme gól při naší přesilovce a využité naše přesilovky katastrofa. A už ani nemám sílu komentovat to množství vyloučení."

Góly (A1,A2) – 25:07 Valenta P. (Kadlec M.); 28:24 Matoušek V. (Bušek P.). Sestava: Lux L., Repko T. –  Leffler M.(C)., Marek L., Mráz V., Kubička J., Sedláček P., Valenta P., Kadlec M., Hebík M., Velek P., Matoušek V., Prokeš M.,Sedláček K., Rác T., Bušek P.

Josef Parkman