Prachatice – Tenisté TK Prachatice nastoupili ve druhém utkání soutěže dospělých KP5 na kurtech v Českém Krumlově proti domácímu týmu. Po předchozí výhře ve Strakonicích chtěli o úspěch zabojovat i zde, ale chybělo trochu štěstíčka v koncovkách setů - hlavně ve dvouhrách.

V úvodním utkání V. Prošek vedl, měl zápas v rukou, ale jeho soupeř se postupně rozehrál, nabíral na jistotě a zápas nakonec dokázal otočit. Velkou bojovnost opět předvedl V. Šána a dovedl svůj zápas k vítězství. Soupeři výborně vzdoroval P. Pěsta, přesto zůstal další bod z mužské dvouhry na domácí straně. Dobře začal své utkání M. Kutlák. První set vyhrál, druhý mu sice nevyšel, ale ve třetím setu dostal utkání až do zkrácené hry. Tu však znovu získal domácí hráč.

Tenisté pod vedením P. Kutláka a V. Hettnera vstoupili do soutěží úspěšně.
Mladí tenisté DDM Prachatice začali jako nováčci dvěma výhrami


V ženských dvouhrách J. Burianová vedla v prvním setu nad svou soupeřkou dokonce i o tři gamy, ale nakonec ho ztratila. Druhý jasně vyhrála a vypadalo to, že celý zápas otočí. Ve třetím setu si však nechala soupeřku příliš odskočit a zápas již nedotáhla. V závěrečné ženské dvouhře zvládla J. Baierová svůj zápas výborně a snížila stav celého utkání po dvouhrách na 2:4 z pohledu Prachatic.

Ještě ve čtyřhrách se dalo s utkáním něco udělat, ale znamenalo by to zvládnout vítězně všechny zápasy. Dvojice Trčková – Baierová svůj zápas bez větších problémů vyhrála a bylo to již jen o bod. Další čtyřhry však již získali ve svůj prospěch domácí. V. Prošek s M. Kutlákem neměli proti domácí sehrané dvojici moc šancí, L. Lang s V. Šánou sice dotáhli zápas až do super zkráceného setu, ale ten znovu vyhráli domácí.

Prachatičtí hrají v dalším kole soutěže v sobotu 27. května od 9 hodin na domácích kurtech proti Plané nad Lužnicí. "Přijďte se po několika dlouhých letech zase podívat na mistrovský tenis na prachatické tenisové dvorce," zvou tenisté.

Martin Wagner