Kromě dospělých kategorií závodili o mistrovské tituly také dorostenci. Na startu nechyběl ani i zástupce šumavského biatlonu Ondřej Mánek z Fischer Ski klubu Šumava Vimperk. Ondra je prvním rokem starší dorostenec a vedl si na mistrovství velmi dobře.

V sobotu ve sprintu na 7,5 km se dvěma střelbami neudělal na střelnici ani jednu chybu a to mu vyneslo titul vicemistra ČR, když za vítězem zaostal jen o 8 vteřin.

V neděli se jel stíhací závod na 10 kilometrů se čtyřmi střelbami, přičemž se startovalo v intervalu po 5 vteřinách podle pořadí z prvního dne. Ondra na první ležce nezaváhal ani jednou, ale ve druhém kole trochu přepálil tempo a na druhé položce vleže udělal dvě chyby. Ve snaze dohnat manko přijel zahlcen i na první stojku, kde udělal tři chyby a s celkově pěti trestnými koly (750 metrů navíc) to vypadalo na ne úplně dobrý výsledek. Na střelnici před poslední stojkou přijel na desátém místě. Ovšem Ondra ukázal, že je velký bojovník, že ve vypjatých situacích umí pohlídat nervy a poslední stojku střílel bez zaváhání za nula. Soupeři chybovali a to ho katapultovalo čtvrtou pozici a skvělým závěrečným finišem si dojel sice pro nepopulární, ale stále cennou bramborovou medaili.

Po oba dny byl Ondra nejrychlejším starším dorostencem ve svém ročníku (2001) a v přípravě na zimu zatím navazuje na výborné výsledky z minulého roku, kdy vyhrál celý seriál Českého poháru.