David Havlík se představil v roli rozhodčího, do bojů samotných zasáhl mezi mladšími žáky Miroslav Hovorka a v juniorkách Alice Anderlová. Z Limericku se vracejí se smíšenými pocity.

„Míra Hovorka v kategorii desetiletých prošel v kata do druhého kola, kde prohrál po výborném výkonu v opakované kata s Japoncem. V kumite Míra zabojoval a obsadil celkově páté místo, když se vypořádal i s japonským závodníkem a jen jedna výhra ho dělila od bronzové medaile. Prohrál až s finalistou této kategorie. Jeho výkon lze hodnotit jen pozitivně, kdy prázdniny obětoval přípravě a bylo to znát. Podal perfektní výkon, kdy se ze sto sedmi závodníků dostal až do osmičlenné semifinálové skupiny a v té obsadil skvělé páté místo,“ pochválil závodníka trenér Havlík.

Naděje vkládal trenér také do juniorky Alice Anderlové, té šampionát tentokrát nevyšel. „Alice vypadla ve druhém kole kumite, kdy se vlastními chybami připravila o lepší umístění. Bohužel ani neposlechla pokynů kouče, což jí stálo lepší umístění. Její výkon je pro mne zklamáním,“ doplnil k výkonu naší závodnice David Havlík.