Po prvním turnaji vedli tabulku judisté Hranic na Moravě o bod před Prachaticemi a další dva body ztrácelo béčko Olomouce. Čtvrtý Týn nad Vltavou měl bod pouze jeden. Dva nejhorší týmy po turnaji v Prachaticích následně čeká boj v kvalifikaci. „Kvalifikace bývá hodně ošidná, protože některé kluby se na tento turnaj posílí a mění sestavu, která se prala v celé sezoně,“ upozorňoval ještě před prachatickým turnajem Josef Puš.

A o všem mohl rozhodnout hned první duel Prachatice – Olomouc B. Tatran by měl jistou záchranu v případě výhry či remízy a samozřejmě za předpokládané výhry nad Týnem. Domácí nastoupili v šesti vahách, když opět neměli tu nejnižší. Soupeř však neměl dokonce váhy tři. V jedné váze se soupeři sešli bez účasti, takže se bojovalo o šest bodů a Tatran vedl ještě před prvním zápasem 2:0. Jako první šel na tatami Petr Dejmek, svému soupeři dlouho vzdoroval, ale nakonec odešel poražen na wazzari. V další váze šel na straně Prachatic Karel Mašek, ale ani on nedotáhl utkání do vítězného konce a prohrál před limitem. Stav byl 2:2. Radek Aleš svedl hodně tuhý boj s Nesvadbou, rozhodčí rozdával tresty za pasivitu na obě strany, ale nakonec domácí borec dokázal dotáhnout utkání do vítězného konce ještě před limitem a Tatran vedl 3:2. K poslednímu utkání šel v nejtěžší váze na domácí straně Josef Šíma. Se soupeřem se tahali celé čtyři minuty a rozhodující bylo jediné juko, na které prachatický judista zvítězil, a tím pro své družstvo získal čtvrtý bod.

Ve svém druhém duelu šli Prachatičtí proti judistům Hranic na Moravě. Tomuto soupeři, který vedl tabulku, podlehli 2:5, když bodovali Jakub Drahoš a J. Šíma.

Poslední utkání s Týnem nad Vltavou již nemohlo mít vliv na celkové pořadí, jelikož Týn sebral bod Olomouci, která se tak již v žádném případě nemohla na Tatran Prachatice dotáhnout. Zápas s Týnem potvrdil prognózy, že má soupeř silné střední váhy. V těch také domácí prohráli. Domácí bodovali ve váze do 66 kg pro nenastoupení soupeře a své zápasy před limitem vyhráli R. Aleš, J. Drahoš a J. Šíma.

Turnaj v Prachaticích tak vyhráli judisté Hranic na Moravě před domácím Tatranem, třetí byl Týn a čtvrtá Olomouc B.

Mladý prachatický celek tak svůj úkol zvládl a nemusí se složitě prokousávat kvalifikací zpět. V další sezoně by bylo třeba se udržet v horní skupině, aby nebyly znovu starosti s bojem o záchranu. Perspektivní tým na to určitě má.