II. NHbL: Highlanders HBC Prachatice – Betonova All Stars Č. Budějovice 4:3 na nájezdy (2:0, 1:0, 0:3 – 1:0). Domácí nastoupili opět ve zdecimované sestavě, tentokrát byly k dispozici dvě pětky, ve kterých nastoupili i hráči z béčka. První dvě třetiny hráli domácí výborně a navíc držel jejich akcie vysoko gólman Pixa. Třetí třetinu však již stejně jako před týdnem v Písku nezvládli a soupeř dokázal vyrovnat. Šlo se tedy až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl domácí Reindl.

Branky Horalů: 3:44 Švácha (Turek), 13:30 Lang (Trojan, Paule), 19:49 Turek (Bušek, Reindl), vítězný nájezd Reindl.

Sestava Horalů: T. Pixa (23/26) J. Kolka – J. Švácha, A. Bárta, P. Bušek, V. Mráz – J. Turek, J. Reindl, J. Lang, M. Dojčar, L. Paule, D. Trojan.

KHbL: Highlanders HBC Prachatice B – HC ŠD Písek B 3:9 (0:4, 3:1, 0:4). Šlágr 4. kola mezi dvěma dosud neporaženými týmy se přispěním několika okolností nakonec stal jednoznačnou záležitostí pro hosty z Písku. Ti od počátku měli více chuti do hry, zatímco domácí rezerva jakoby zůstala ještě myšlenkami v kabině. Již v 5. minutě vystavil „beky“ do pozice diváků matador Zdeněk Vážný, který nikým nerušen dorazil míček za Kacetla – 0:1. V 8. minutě dostal nabito Lukáš Vlášek a bylo to 0:2. Ve 14. minutě přišel kritický moment – po střele Jiřího Mergla do prázdné se brankář Kacetl natahoval marně až tak moc, že si přivodil zranění a domácí, krom tříbrankového manka, přišli ještě o gólmana. Náhradníkem se stal Petr Bárta a vůbec si nevedl špatně. I když jej hosté přivítali rychlou brankou, když Horalové opět trestuhodně nechali na kruzích Pavla Koláře – 0:4.

V úvodu druhé třetiny se s přispěním domácího obránce prosadil Martin Zábranský – 0:5. Jinak ale prostřední patnáctiminutovka patřila Horalům. V rozmezí 25. a 27. minuty nejprve šťastně dorážel Trojanův pokus Vít Matoušek, pak se svým premiérovým výstavním gólem (pecka přímo pod horní tyč) za muže prezentoval Josef Bílý a z voleje přesně k tyči pálil Petr Mráz – 3:5. Rázem to bylo veselejší. To domácí ještě nevyužili dvojnásobnou přesilovku, kdy míček několikrát skákal na brankové čáře, ale i s přispěním brankáře Fišera ji nikdy nepřekonal.

Nadšení Horalů však zchladil po dvou minutách třetí části Jiří Hronek, který měl opět dostatek času na zakončení – 3:6. Na zdramatizování domácím již nezbyly síly, Písečtí dali ještě tři branky a zaslouženě vyhráli. Od „desítky“ uchránil domácí Petr Bárta, který ve svém nejlepším zákroku vychytal do lapačky samostatně najíždějícího Kocourka.

Trenér Študlar po utkání řekl: „I přes vysokou prohru musím kluky pochválit za druhou třetinu a Petra Bártu za celý zápas, když se se ctí zhostil úlohy náhradního brankáře. Vzepřeli jsme se nepřízni osudu a okolnostem, zabojovali a vrátili se do zápasu. Kdybychom ještě proměnili přesilovky, třeba to dopadlo jinak, ale to jsou kdyby. Bez ohledu na zranění naší jedničky Kacetla jsme ale hostům nechávali až příliš prostoru, naopak do útoku se dostávali dost kostrbatě. Dlouhodobě se navíc potýkáme s přebíráním a pokrýváním hráčů ve vlastní třetině. Výsledek je možná až moc krutý, ale faktem zůstává, že první a třetí třetinu jsme si neškrtli, střely v poměru 0:24 a 1:16 hovoří za vše. Soupeři gratuluji a děkuji fanouškům, kteří nás dnes přišli podpořit v nevídaném počtu.“

Branky Horalů: 25. Matoušek (Trojan); 26. Bílý (J. Sitter); 27. P. Mráz (V. Mráz).

Sestava Horalů: Kacetl; od 14. minuty P. Bárta – V. Mráz, Bednář, P. Mráz, Matoušek, J. Sitter – Bílý, Kubička, Kott, P. Bárta, Trojan / Šmídmajer.

MČR starší žáci: Alpiq Kladno – HBC Prachatice Highlanders 5:8 (1:2, 2:5, 2:1). Vítězstvím na Kladně a výborným výkonem se prezentoval tým starších žáků a rázem se z něho stal černý kůň soutěže.

Přebor mladší žáci: HBC Buldoci Stříbro – HBC Prachatice Highlanders 2:3 na nájezdy (1:0, 1:2, 0:0 – 0:1). Mladší žáci rozhodně překvapili a zaslouženě přivezli ze západu Čech cenné body.

Branky Horalíků: 19:40 Novák (Vokoun), 19:56 Novák (Vokoun, Svatý), 36:00 rozhodující nájezd Vokoun.

Extraliga ml. dorostu: HBC Prachatice Highlanders – Kovo Praha 3:2 (3:0, 0:2, 0:0). Velmi cenné a důležité vítězství pro sebedůvěru týmu vybojovali dorostenci proti velmi sebevědomému týmu z Prahy. Od úvodního vhazování byli Horalíci lepším týmem a svého soupeře jednoznačně přehrávali. Od druhé třetiny ale zaskočení Pražané, asi ve snaze změnit poměr sil, začali hrát velmi tvrdě, domácí se této hře přizpůsobili a bylo po hokejbale.

Neustálé šarvátky a fauly degradovaly hokejbal na pouliční rvačky. To by nebylo zas až tak něco neobvyklého, kdyby hostující hráči pobývající na trestné lavici nečastovali vše okolo nadávkami a urážkami. Že už v Prachaticích bylo k vidění a slyšení mnohé od hráčů 2. NHbL nebo KHbL ale tohle bylo opravdu přes veškerou míru.

Josef Parkman