Highlanders Prachatice – Jungle Fevers Kladno 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Do Prachatic zavítal úřadující vicemistr. Na kluzkém hřišti byl k vidění už od prvních minut urputný boj o každý míček. A protože obrany fungovaly na výbornou, vyložených šancí v první třetině moc nebylo. Z nenápadné akce padla i první branka utkání. Po dlouhém nahození Šváchy z obranné modré čáry předvedl nepřesvědčivý zákrok kladenský brankář a vyrazil míček před sebe. S tím si věděl rady dobíhající Květoň, který uklidil míček do kladenské klece.

Ve druhé části vystupňovali Prachatičtí svůj tlak a kolem branky soupeře bylo velmi rušno. I přes střeleckou převahu Horalů v poměru 15:4 však gól nepadl.

V závěrečném dějství přidali na obrátkách i Kladenští a vytvořili si několik slibných šancí. Pokaždé však ztroskotali na skvělém Pixovi. Pět minut před koncem utkání se dostal do úniku domácí Jiroušek, přes faul se však k zakončení nedostal, a tak bylo nařízeno trestné střílení. K tomu se postavil Markytán, který jej proměnil a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Třetí branku Horalů přidal do prázdné branky opět Markytán a o vítězi už nebylo pochyb. Hosté ještě kosmeticky upravili skóre na konečných 3:1, když využili nabídnuté přesilové hry po vyloučení kapitána Turka.

Highlanders Prachatice – Tatran Třemošná 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Diváci znovu viděli výborné utkání s vysokým nasazením z obou stran. Bojovalo se o každou píď hřiště, ale Prachatičtí byli aktivnější a zasypávali brankáře soupeře více střelami. Do vedení se dostali v závěru první třetiny Šváchou při přesilové hře.

S úvodem druhé třetiny začalo poprchávat, a tak začali Prachatičtí postupně měnit obutí. Soupeř však vstoupil do třetiny výborně a po obléhání domácí branky dal vyrovnávací gól. Tři minuty před koncem třetiny však vrátil domácím vedení Jiroušek.

Závěrečné dějství znovu přineslo velký boj o každý metr hřiště. Domácí však zůstali aktivní, což jim vyneslo i třetí branku. Jejím autorem byl mladší dorostenec Jiří Štěpánek. Hostům se sice podařilo ještě ve 42. minutě stav zdramatizovat kontaktním gólem, ale vše ze strany domácích dokonal v posledních vteřinách zápasu Květoň.

Po třech kolech mají Prachatičtí na kontě šest bodů a jsou na 5. místě šestnáctičlenné tabulky. Nyní v neděli hrají v Jihlavě, která je díky lepšímu skóre čtvrtá.