HBC Betonova Holubov – Highlanders Prachatice A 1:2 (0:0, 0:1, 1:1). Do úvodního zápasu šli hostující Horalové s chutí poprat se hned na začátek o jeden vítězný bod. V první třetině měli několik slibných šancí, ale gólman Dašek vše zlikvidoval, domácí měli spíše střely z větší vzdálenosti, které Študlar také pokryl.
Na první gól si přítomní diváci museli počkat až do 26. minuty, kdy se ve zmatku před brankou po Valentově akci nejlépe zorientoval Milan Mík a pod ležícím brankářem došťouchal míček za čáru – 0:1. Betonáři pak měli místy velký tlak, ale obrana Horalů vše i s pomocí štěstí odvrátila.
Ve třetí části opět byli aktivnější a živější hosté a chuť do hry se vyplatila, když v čase 35:41 Turek skrytou dělovkou přes obránce prostřelil Daška podruhé – 0:2. Bohužel pak hosté soupeři nabídli sérii přesilových her. Oslabení 3 na 5 ještě přežili i díky nastřelené tyči, v následném 4 na 5 se již domácí mohli radovat, když po skrumáži u branky hostí kulatý nesmysl doskákal až za čáru – 1:2. Tento výsledek Horalové naštěstí udrželi až do konce a v sérii se ujali vedení 1:0.
Střely: 19:23 Vyloučení: 4:5 Přesilovky: 5:4 Využití: 1:0 Oslabení: 0:0
Sestava Horalů: Študlar P. (18/19) – Švácha J., Dojčar M., Bušek P., Cabák J., Markytán J., Turek J.(C), Kadlec M., Leffler J., Kotlík J., Paule L., Valenta P., Mík M.

2. utkání: HBC Betonova Holubov  – Highlanders Prachatice A 5:1 (3:1, 1:0, 1:0). Jak může být play off ošidné a tím zároveň krásné, ukázal druhý duel. Hosté celou první třetinu zůstali ještě asi v autech na cestě, nebo si užívali opojení z prvního úspěchu. Domácí se v úvodu nikam netlačili a počkali si na chyby soupeře. Neuběhla ani minuta a zbytečný zmatek ve třetině Horalů využil nahrávající Heindl a přesně tyči z kruhů střílející Hejna – 1:0. Z bryndy hosty vytáhl kapitán Turek, který se v 5. minutě prodral až před branku a překonal Daška – 1:1. O minutu později však bylo opět zle, když další závar před  brankou využil ke skórování bekhendovou haluzí k tyči Fuka – 2:1. Těsně před koncem pak hosté inkasovali třetí úder, když se Hejnovi podařilo přeběhnout dva obránce a pod padajícím Študlarem dostal míček do sítě – 3:1. Po této brance se brankář Študlar nechal střídat, když měl pocit, že svému týmu příliš nepomohl.
Od druhé třetiny se v brance Horalů po delší absenci zaviněné zraněním objevil Tomáš Pixa a čelil hned v úvodu prostřední části náporu hráčů Betonovy, kteří měli chuť skóre ještě navýšit. Odolával až do přesilové hry, kdy jej přesnou bombou překonal Pokorný – 4:1. Pixa si navíc bohužel při přesunu proti jeho ráně obnovil zranění a do branky chtě nechtě musel zpět Študlar. Na Horalech jako by zůstávala deka první třetiny. Až v závěru měli několik slibných střel, ale brankář domácích použil všechny části své výstroje a nekapituloval.
V poslední části zkušení domácí kontrolovali svůj náskok. V největší příležitosti hostí se před Daškem zjevil osamocený Paule, ale „golfákem" z metru vyprášil jen jeho betony. V předposlední minutě se potom po nedůrazu obránců prosadil dloubáčkem Masopust a bylo hotovo – 5:1.
Větší zápal a důraz před oběma brankami. To tentokrát chybělo a domácí vyhráli zaslouženě. Série ale nekončí, Horalové mají jedno vítězství a tento víkend v Kobylka aréně se může stát cokoliv.
Střely: 22:20 Vyloučení: 6:5 Přesilovky: 5:5 Využití: 1:0 Oslabení: 0:0
Sestava: Študlar P. (12/16) Pixa T. (5/6) – Švácha J., Dojčar M., Sedláček K., Bušek P., Cabák J., Markytán J., Turek J.(C), Kadlec M., Leffler J., Kotlík J., Paule L., Valenta P., Prokeš M., Reindl J.

Série pokračuje nyní v sobotu a neděli vždy od 15.00 hodin v Žernovicích.

Josef Parkman