II. NHbL: HBC Highlanders Prachatice – Vltava Deviants Č. Budějovice 4:1 (2:1, 2:0, 0:0). Hosté dorazili do žernovické Kobylka Arény sice pouze s osmi hráči do pole, přesto jejich soupiska hýřila samými zkušenými matadory. Horalové se však sešli hned na tři kompletní útoky, takže početní výhoda byla rozhodně na straně Prachatic. Již ve druhé minutě poslal domácí do vedení Martin Dojčar po pěkné souhře celého útoku. Vedení však Horalům vydrželo pouze necelé tři minuty, kdy využil přesilovou hru Deviantů Lukáš Voves. Horalové měli v této části hry mírně navrch, za což byli odměněni v 11. minutě gólem z hole důrazného Jana Turka, který nadvakrát došťoural míček za záda Steinbauera. Ve druhé části potvrdili Prachatičtí převahu a dvěma góly navýšili své vedení na tříbrankové. Nejprve prostřelil brankáře Deviantů přesnou střelou Jan Švácha a poté si dorážku Pavla Valenty srazil do vlastní klece jeden z obránců hostí. Poslední část nepřinesla příliš pohledný hokejbal, až na pár světlejších okamžiků, a tak se skóre na světelné kostce už neměnilo. Pochvalu zaslouží brankář Tomáš Pixa, který předvedl vyrovnaný výkon, přestože na něj šlo ,,pouze“ 18 střel, o to však byly pokusy Deviantů nebezpečnější.

Sestava Horalů: T. Pixa (17/18) – J. Švácha, J. Leffler, P. Bušek, J. Cabák, J. Reindl, J. Turek, M. Kadlec, M.Dojčar, J. Kotlík, P. Valenta, M. Mík, S. Květoň, K. Sedláček.

KHbL: HBC Prachatice Highlanders B – SK Hospříz 4:5 (1:2 1:2 2:0 – 0:1). Horalové přivítali v domácí svatyni SK Hospříz, jehož poslední výsledky měly být varováním, navíc když mohli hosté využít služeb Petra Paščenka z Pluhova Žďáru. Tento zkušený hráč se připomněl ve 4. minutě, když sice v úniku dva na jednoho pálil mimo, míček se však od zadního mantinelu odrazil před volného Sabolu, který využil dezorientace obrany i brankáře Kacetla a dával do prázdné – 0:1. Další zásah pak přidal Paščenko sám, když v 7. minutě opět prošel přes domácího beka, zkusil vystřelit a trefil se přesně do horních pater branky – 0:2. Šance domácích končily u nejistého brankáře Maršíka, který chytal prazvláštním stylem, nicméně úspěšně. Překonat ho ve hře 4 na 4 dokázala až po nahrávce Matouška po buly z kruhů pálící posila z áčka Michal Kadlec v čase – 1:2. Druhou část začali domácí stejně jako tu první. V 18. minutě se přes dva beky znovu dostal Paščenko a v samostatném nájezdu opět zvolil úspěšnou střelu – 1:3. V plejádě následných šancí Horalů nejprve zazdil tutovku před prázdnou brankou Petr Valenta a v nájezdu neuspěl tísněný Matoušek, proti kterému Maršík vytáhl první ze zákroků ala Dominátor. Vyzrát na něj dokázal až ve 26. minutě znovu Michal Kadlec, který unikl po křídle, nic nevymýšlel a střelou mířil přesně do šibenice – 2:3. Bohužel hned ve 28. minutě se opět radovali hosté, když střelu Ivana Šrámka nádherně tečoval Václav Krotký, bohužel za záda vlastního brankáře – 2:4. Do třetí třetiny domácí tedy vstupovali s dvojnásobným mankem a mohlo být ještě hůř, když se obranou opět prodral Paščenko, ale do třetice už ho Kacetl vychytal, jinak by bylo hotovo. Ve 36. minutě, těsně po skončení přesilové hry, nastřelil na branku míček Matoušek a odraženou střelu se štěstím dostal za gólmanova záda kapitán Horalů František Kott – 3:4. Dvě minuty před koncem se domácí konečně dočkali vyrovnání, když se při přesilovce Kott na kruzích neunáhlil, předal míček zcela volnému Kadlecovi, ten propálil Maršíka a dokonal svůj hattrick – 4:4. V závěru však dostali přesilovou hru i hráči Hospříze, před Kacetlem to několikrát nebezpečně vřelo, ale alespoň bodík domácí zachránili. V nájezdech byli šikovnější hosté, když si s Kacetlem poradil Ivan Šrámek a Sabol, naopak Prokeš s Matouškem si vylámali zuby na Maršíkovi, který oba vychytal – 4:5.

„Dnes jsem na všechny hráče pyšný. Po problémech se sestavou a katastrofálním průběhu utkání, když jsme většinu zápasu byli jako opaření, nemohli se pořádně dostat do hry, šíleně tekli ve hře dozadu a i kvůli tomu prohrávali 0:2, 1:3 a 2:4, jsme ukázali vnitřní sílu a úžasné zmrtvýchvstání a zachránili alespoň bod. To všechno navíc bez vzájemných rozepří na střídačce. Je vidět, že čím víc nám teče do bot, tím víc držíme při sobě! Všem děkuji za předvedený výkon, vyzdvihnout však musím Aleše Bártu a Martina Eichnera, kteří měli v nohách dva včerejší těžké zápasy za dorost a dnes ještě podpořili nás,“ komentoval zápas trenér Pavel Študlar.

Sestava Horalů: Kacetl (37/41), Študlar – A. Bárta, Eichner, Matoušek, Kott, Kadlec, Bednář, Krotký, P. Valenta, Janda, Prokeš, P. Mráz, Hebík.

Extraliga ml. dorostu: Kelti Nižbor – HBC Prachatice 5:1 (0:1, 2:0, 3:0) a Alpiq Kladno – HBC Prachatice 5:0 (1:0, 0:0, 4:0). Dorostenci si začínají pomalu zvykat a projevuje se to i ve výsledcích. Již to nejsou dvouciferné nadílky. V obou utkáních se středočeskými soupeři dokázali držet krok dvě třetiny utkání.

Josef Parkman