II. NHbL muži – jih: BS Pluhův Žďár – HBC Highlanders Prachatice 2:6 (0:2, 2:2, 0:2). Pouze s osmičkou statečných (mnoho akcí v jeden den) se Horalové představili na horké půdě Pluhova Žďáru. I tak to stačilo na poměrně vysoké vítězství. Horalové si tak spravili chuť po ztrátě bodů se Zliví a příští neděli se střetnou o pozici podzimního lídra soutěže v přímém souboji s Pedagogem na jeho hřišti. Do pořadí na prvním místě bude ale také mluvit Betonova, která v případě vítězství nad Zliví bude také míchat pořadím.

Branky Horalů: 2:38 Sitter (Markytán, Turek) PP, 7:20 Markytán (Kotlík, Bušek) 15:12, Turek (Markytán, Sitter), 18:04 Markytán (Bárta), 38:55 Bušek (Markytán, Sitter) PP, 42:22 Markytán (Turek, Sedláček).

Sestava Horalů: T. Pixa (21/23) – P. Bušek, R. Sitter, J. Novák – J. Markytán, J. Turek, J. Kotlík, K. Sedláček, P. Bárta.

KHbL muži: SK Hospříz – HBC Highlanders prachatice B 2:5 (0:0, 1:3, 1:2). Po protivínském debaklu zavítalo prachatické béčko v předposledním zápase podzimu do dalekého Pluhova Žďáru, kde hrají své domácí zápasy borci SK Hospříz. Kvůli výpadkům hráčů znovu využili pomoci „áčkařů“ a díky jejich zkušenostem a s vynikajícím Kolkou v zádech urvali tři body.

Vítězství se však nerodilo vůbec lehce. Po úvodním oťukávání se do šancí dostávali hlavně hosté, ale brankář Maršík svým neortodoxním „Hašek stylem“ likvidoval všechny jejich pokusy. Své o tom ví hlavně Vít Matoušek, kterému domácí kouzelník zhatil dvě tutovky vleže položením betonů na sebe. Postupně se osmělili i domácí a Kolka se rozhodně nenudil. Všechny jejich pokusy však bez větších problémů pokryl.

Čekání na první gól utnul v 19. minutě domácí Michal Čadek, který při cestě zpoza brány kolem mantinelu obešel všechny prachatické nejzkušenější borce, dostal se až před branku a tváří v tvář Kolkovi nezaváhal – 1:0. Za minutu však načal svou bodovou explozi Horal Pavel Valenta, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži a se štěstím doklepnul míček za Maršíka – 1:1. Ve 25. minutě pak stejný hráč upláchl po křídle a chtěl spíše nahrávat, ale míček se po odrazech od hokejek stočil k překvapení všech mimo dosah vyběhnuvšího Maršíka – 1:2. Domácí však nesložili zbraně a Kolka musel vyřešit pár ošemetných momentů a k tomu snést „sekyru“ do zátylku. Ve 28. minutě dostali domácí výhodu přesilovky, ale i kvůli jejich únavě (celý zápas hrálo 7 statečných) byli aktivnější hosté. Valenta s Petrem Mrázem se tak dlouho motali kolem domácí svatyně, až druhý jmenovaný vyrazil s míčkem svým klasickým ležérním stylem před branku a svým pokusem rozvlnil síťku – 1:3. 

Ve 37. minutě pak kapitán Kott nahrál od zadního hrazení na kruhy Valentovi a ten ranou k tyči zkompletoval hattrick – 1:4. Ve 40. minutě pak Matoušek nezištně přenechal sobotnímu kanonýrovi a ten svou pumelicí prostřelil Maršíka popáté – 1:5. Gólový účet zápasu pak ukončil domácí Petr Paščenko, který po chybě Horalů patnáct vteřin před koncem nedal ranou k tyči Kolkovi žádnou šanci – 2:5. Ten však musel být ještě v úplném závěru pozorný a znovu svůj tým podržel a z dalekého tripu tak Horalové přivezli 3 body.

Trenér Študlar i přes vítězství moc nejásal, spíše naopak: „Dnes nám pomohla zejména zkušenost kamarádů z áčka a samozřejmě bodová erupce sopky jménem Pavel Valenta. Bylo vidět, že jsou si všichni tak nějak jistější v kramflecích, a když nás k tomu několikrát zachránil brankář, byly z toho tři body z venku. Realitou ovšem zůstává otázka, jak by to dopadlo, kdybychom na to byli sami. Protože domácí hrají výborně a kdyby se na zápasy nescházeli v sedmi nebo pěti, určitě by nebyli na posledním místě! Úbytkem hráčů i týmů by se mělo určitě zabývat hokejbalové vedení, protože, dle mého názoru je finančních, administrativních a dalších povinností až příliš a některé lidi i kluby to přestává bavit.“

Sestava Horalů: Kolka (30/32) – Bílý, R. Sitter, V. Mráz, Matoušek, Pavel Valenta – Cabák, Švácha, Šmídmajer, Kott, Trojan – P. Mráz, Študlar.

MČR starší žáci: Suchdol nad Lužnicí – HBC Highlanders Prachatice 3:0 (0:0. 2:0, 1:0). Horalíci na hřišti soupeře znovu padli a vytoužené play-off se jim pomalu začíná vzdalovat. Na čtvrté postupové místo ztrácejí již dva zápasy a tři body. Do konce základní části soutěže chybí ale ještě osm utkání.

Josef Parkman