HBC Highlanders Prachatice – SK BS Pluhův Žďár 11:0 (4:0, 3:0, 4:0). Utkání mělo tentokrát jednoznačný vývoj, Horalové do zápasu vlétli a Pivní hvězdy už od úvodního hvizdu téměř nepustili na svoji polovinu. Tlaku Prachatic vydrželi Pivaři odolávat pouhé dvě minuty, kdy poprvé rozvlnil síťku za zády Dvořáka Jaromír Markytán. A další branky na sebe nenechaly dlouho čekat, do konce první části se trefil ještě Jaromír Markytán, Jiří Sitter a Martin Dojčar – 4:0.

Druhé dějství mělo podobný obraz, jako to předchozí. Avšak přesně mířil pouze jediný muž, zato hned třikrát! Čistého hattricku dosáhla nestárnoucí legenda prachatického hokejbalu Jaromír Kotlík – 7:0.

Horalové měli Pivním hvězdám co vracet, a tak ani ve třetí třetině nedopřáli hokejbalistům Pluhova Žďáru chvilku klidu. Další hřebíčky do pomyslné rakve Pluháče zatloukali postupně Pavel Valenta, Jaromír Markytán, Slavomír Květoň a opět Jaromír Markytán, který se zapsal do listiny střelců hned čtyřikrát. Konečný výsledek 11:0 tedy hovoří za vše.

Závěrem by chtěli domácí poděkovat divákům, kterých si našlo cestu do prachatického stánku kolem 130, a byli opravdu hodně slyšet. Také soupeř zaslouží velkou pochvalu, Pivní hvězdy byly Horalům více než důstojným soupeřem a především na domácím hřišti je pořádně potrápily.

V semifinále bude soupeřem prachatických hokejbalistů HC ŠD Písek, jehož soupiska čítá i několik jmen prvoligového českobudějovického Motoru, takže se rozhodně bude na co těšit. Písecké hokejbalisty přivítají prachatičtí hráči v aréně pod Libínem opět v sobotu a v neděli od 16 resp. od 15:00.

Trenér Turek byl spokojený ale v očekávání těžké semifinálové serie nijak nejásal: „Horalové, postup je tam, sice trochu dramatický, ale o to je cennější. Díky za dobrý přístup k rozhodujícímu zápasu, kde jste ukázali, že jsme stále skvělým a vítězným týmem. Díky patří i klukům z Pluháče za korektně vedenou sérii a hlavně za to, že v zápasech na jejich hřišti nás dokonale usadili na zadek a ukázali nám, jak se bojuje v play off. Nyní nás však čeká těžší soupeř a pokud do toho nedáme všechno, tedy sto procent a ještě něco navíc, tak naše cesta končí. Věřím však, že jste opět nalezli vítězného ducha a s Pískem odehrajeme vyrovnanou partii plnou dramatických momentů, krásných gólů a nezapomenutelných okamžiků. Máme se na co těšit , do finále může pouze jeden tým, ten vítězný.“

Góly a asistence Horalů: 2:09 Markytán (Dojčar, Turek), 9:49 Markytán (Valenta), 10:31 Sitter 12:07, Dojčar (Turek, Markytán), 17:04 Kotlík, 18:25 Kotlík (Lang), 27:33 Kotlík (Lang, Bušek), 36:01 Valenta (Leffler, Sitter), 39:54 Markytán, 41:59 Květoň (Lang), 42:44 Markytán (Dojčar, Sitter).

Sestava: T. Repko (23/23) T. Pixa – J. Švácha, A. Bárta, P. Bušek, J. Sitter – M. Dojčar, J. Turek, J. Markytán – J. Reindl, J. Lang, J. Kotlík – S. Květoň, P. Valenta, J. Leffler.