Jak jsme vás již informovali, nehoda se stala za Vimperkem ve středu kolem patnácté hodiny. Čtyřiasedmdesátiletý řidič Škody Fabia z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo silnici, kde narazil do betonového mostku. Přestože na místě zasahovali záchranáři a na pomoc seniorovi vzlétla i osádka letecké záchranné služby, řidič na následky zranění zemřel.

U Solné Lhoty na Prachaticku se ve středu odpoledne stala tragická nehoda.Po nárazu auta do betonového mostku řidič zemřel.
U Solné Lhoty zemřel řidič po nárazu do betonového mostku


Jako první k místu nehody dorazil Jan Čech z Vimperka a byl i prvním, kdo se pokusil řidiči pomoci. Přestože stejně jako on by se asi nezachoval každý, sám Jan Čech to vnímá jasně. „Takhle by se měl zachovat každý,“ říká Jan Čech z Vimperka. Bezprostředně přivolal záchranáře a poskytl první pomoc v té době ještě žijícímu řidiči z havarovaného osobního auta. Kolem místa dopravní nehody jel cestou z práce na kole. Nezaváhal ani na okamžik a snažil se pomoci, jak jen mohl. To také na místě ocenili zasahující policisté i záchranáři.

O to víc Honzu mrzí, že po silnici v té době projela tři vozidla, aniž by jejich řidiči zastavili a alespoň se zeptali, co se stalo a zda mohou nějak pomoci. Příběh měl nakonec smutnou tečku, avšak nezištnost mladého muže z Vimperka zasluhuje uznání a poděkování.

Zdeněk Jungvirt

Na zveřejněný text zareagovala spolujezdkyně z vozidla, které zastavilo u výše zmíněné nehody s doplňujícími informacemi. "Jeli jsme shodou okolností kolem. Na místě byl pan Čech a mával na nás, abychom zastavili. Byli jsme první projíždějící motorové vozidlo a okamžitě jsme na reakci pana Čecha, abychom mu pomohli, zastavili. Pan Čech volal záchrannou službu a mluvil s dispečerkou, která nás naváděla, co máme dělat. Auto bylo nakloněné ze stráně dolů, a přítel zjistil, že pán není připoutaný, a kdybychom otevřeli dveře, mohl by vypadnout ven. Já jsem otevřela dveře u spolujezdce, protože uvnitř auta byl silný zápach z bouchlých airbagů. Byla jsem uvnitř auta a stlačovala pánovi hrudník, tak jak panu Čechovi sdělila dispečerka, protože špatně dýchal. Jakmile dorazily záchranné složky, předali jsme jim pána," uvedla žena s tím, že doteď mají celou událost před očima. Její totožnost redakce na její přání ponechá nezveřejněnu.