Došlo ke zranění obou řidičů a oba jsou hospitalizováni v prachatické nemocnice. Celková škoda na obou vozidlech byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun. Oba řidiči se podrobili na místě dechové zkoušce s negativním výsledkem. "Po dobu vyšetřování nehody byla silnice za hruba tři a půl hodiny uzavřena pro veškerý provoz," popsal Radek Polata.

Druhá nehoda se stala okolo půl sedmé večer poblíž Hliniště v katastru obce Strážný. Z dopravní nehody je podle slov tiskové mluvčí prachatické policie Martiny Joklové podezřelá cizinka, která řídila osobní vozidlo Fiat Panda. Ta při odbočování vlevo z hlavní pozemní komunikace na místní komunikaci, nedala přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu Renault Laguna. "Následkem čehož došlo ke střetu přední části vozidla Renault s pravým bokem vozidla Fiat," doplnila Martina Joklová.

Po střetu bylo vozidlo Renault odraženo na vozidlo Opel Zafira, které stálo na hranici křižovatky a vozidlo Fiat bylo odraženo vpravo mimo komunikaci do stoky. Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujedoucího na předním sedadle vozidla Fiat a ke zranění řidiče vozidla Renault. Oba byli převezeni na ošetření do nemocnice. "U řidičky vozidla Fiat dopravní policisté odborným měřením zjistili necelé jedno promile alkoholu v dechu, na základě čehož jí zadrželi řidičský průkaz," upřesnila mluvčí. Hmotná škoda na vozidlech je odhadem 170 tisíc korun.