Jan Kopečný vystoupil jako John Newman s písní Love me again. Z výhry měl radost, ale prý nevnímá pořad jako soutěž, ale jako show pro diváky. „Navíc je tam možnost přispění na dobrou věc,“ říká zpěvák, který výhru v soutěži 25 tisíc korun daroval českobudějovickému Alzheimercentru. „Chtěl jsem to věnovat někam, kde to má smysl, k nám na jih,“ uvedl. Vybral si podle recenzí a reakcí lidí. „Doslechl jsem se, že se tam o nemocné starají pěkně,“ vysvětlil. Kdyby vyhrál celou soutěž, přispěl by znovu na stejnou instituci.

Muzikálový herec a zpěvák Jan Kopečný z Českých Budějovic se v soutěži Tvoje tvář má známý hlas proměnil v Johna Newmana.Zdroj: TV Nova  Muzikálový herec a zpěvák Jan Kopečný z Českých Budějovic se v soutěži Tvoje tvář má známý hlas proměnil v Johna Newmana.Autor: TV Nova

A co bylo pro muzikanta, kterému jen vlasy připravovali dvě hodiny a celá proměna v Johna Newmana včetně převleku a silikonových vycpávek trvala půl dne, na vystoupení nejtěžší? „Je to specifický zpěvák. Dost se hýbe, i pohyb po rukách tanečníků byl náročný, ale hlavně zpívá dost vysoko, to bylo nejnáročnější,“ prozradil Jan Kopečný, který byl prý nervózní. „Když jsem měl vystoupit na konci podruhé, tréma opadla a byl jsem už v pohodě,“ dodává zpěvák.

V příštím kole má předvést styl R'n'B, který mu není příliš blízký. „Bude tam hodně tanečníků a dost textu,“ uvažuje Jan Kopečný.