Do absolutní špičky druhé ligy patřili v minulých sezonách hokejisté Tábora. Vloni na jaře dokonce v kvalifikaci usilovali o postup do WSM ligy.

Před touto sezonou, která startuje zítra však kádr táborských Kohoutů opustilo čtrnáct hráčů, kteří v minulé sezoně patřili ke stabilním pilířům sestavy.

„Museli jsme to řešit a jednou z možností bylo doplnění kádru o vlastní mladé odchovance. V přípravě se však ukázalo, že toto není úplně schůdná cesta, i když samozřejmě někteří naši mladí kluci potenciál mají,“ vraští čelo trenér HC Tábor Tomáš Matušík.

Kohouti na úvod přípravy porazili Kolín 5:1, potom ale přišlo šest porážek v řadě s dalšími druholigovými rivaly. V šesti přípravných utkáních Tábor inkasoval 41 branek, přičemž sám se trefil pouze desetkrát. „Bylo vidět, že pokud chceme ve druhé lize obstát, musíme se poohlédnout po zkušenějších hráčích,“ říká táborský kouč.

K týmu se tak připojili Radek Prokeš z prvoligového Motoru, dále Radim Heřman a Tomáš Andres. Ten strávil tři sezony v tehdy ještě extraligové Slavii.

Vítanou posilou by měl být též Josef Urbanec, který k Jordánu přichází z Písku.
Zkvalitnění kádru se projevilo v generálce, ve které Tábor doma porazil pražskou Kobru 4:1. „Z Budějovic by k nám ještě na střídavé starty mohli chodit Jan Mucha, Lukáš Květoň a Ondřej Kachyňa. Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet, na případné další doplnění kádru máme čas do 15. prosince,“ má jasno Matušík.

K výrazným změnám došlo také v kádru českobudějovického David servisu, který po minulé sezoně rovněž opustilo několik opor. V sestavě loňského nováčka se naopak objevilo několik zajímavých jmen.
Na hostování přichází útočník s reprezentačními zkušenostmi Štěpán Hřebejk a také další bývalí hráči Motoru Tomáš Rousek a Lukáš Kříž. „Jsme rádi, že s nimi můžeme počítat. V případě, že ale dostanou nějakou zajímavou nabídku, budou uvolněni,“ hlásí trenér Jiří Fedur.
V přípravných zápasech nastupoval v dresu David servisu také Jakub Babka z prvoligového Motoru, jestli ale zasáhne do úvodního duelu proti Havlíčkovu Brodu, nebylo ještě včera jisté.

V brance doplní Petra Spáčila Milan Dudáček, který působil v Moravských Budějovicích.

Výrazná změna se ovšem udála v realizačním týmu, když u mužstva skončil trenér Rudolf Suchánek, jehož ve funkci nahradil Milan Kupka.

Šéf střídačky se měnil i v Písku. Karla Slabého nahradil dlouholetý písecký hráč a také úspěšný trenér juniorky David Míka.

V mužstvu skončili zkušení Pavel Procházka, Jakub Suchan, Jakub Šuhaj a Josef Slavík. Z Plzně přichází Jonáš Štekr, z Karlových Varů se do Písku vrací obránce Martin Parýzek a ze zahraničí Jan Polata. Klub jedná také o příchodu útočníka Ladislava Marka.

„Rádi bychom do sestavy zabudovali nové hráče a zahráli si play off,“ prozrazuje ambice Písku asistent hlavního kouče Radek Volf.