Výkony Motoru pozorně sleduje také legenda českobudějovického hokeje Jaroslav Pouzar (65 let). Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a dvojnásobný mistr světa má navíc k týmu i rodinnou vazbu. Jeho vnukem je totiž aktuální první centr Luboš Rob mladší.

Domácí čtvrtfinálové zápasy play off proti Přerovu si bývalý reprezentant pochopitelně nemohl nechat ujít. „Čekal jsem, že to bude jednoznačnější," připouští. „Přerov se snažil, ale hrál prakticky jenom na dvě lajny. Snažil se, jenže pak už mu docházely síly a asi nemohl. Na dvě formace se play off hrát nedá," má jasno.

S přerovskými Zubry se Jihočeši utkali už loni, kdy sice také postoupili, ale byla to podstatně větší bitva. „U nás ale hrál teď Přerov dobře. Nevím, jak to potom pokračovalo u nich. Podle mě ale už byli unaveni, protože to táhli opravdu na pár lidí. Máme větší kádr. V tom byla naše velká výhoda," vrací se ještě Pouzar ke čtvrtfinálové sérii.


Potěšil ho výkon gólmana Petr Kváči, který byl sice sice v prvním utkání střídán, ale pak se dokázal obdivuhodně sebrat a byl velkou oporou svého týmu. „Zachytal velmi dobře," chválí i Pouzar. „Klub v něm má velkou budoucnost a mohl by mu hodně pomoci. To se ale uvidí až časem. Chytá však dobře. Za to můžeme být rádi," dodá.

Zatímco výkon gólmana ikonu českobudějovického hokeje potěšil, v poli už to prý taková sláva nebyla. „Z naší strany to bylo dost upracované. Hráli jsme hodně po rozích a nemohli jsme se dostat před branku, abychom zakončovali," všiml si. „Některé naše góly byly i dost šťastné. Svou sílu ale mužstvo prokázalo. Sérii dotáhlo do vítězného konce hned ve čtyřech zápasech, i když mu to úplně nešlo. To se mi líbilo," doplní už smířlivěji.

Postup ze čtvrtfinále byl zatím ale jen první krok. Ty další a zřejmě složitější budou následovat. „Přijdou těžší soupeři s jinou taktikou, kteří budou mít širší kádr. Šance jít dál určitě je, ale sílu ostatních soupeřů neznám," uvádí.

Slavii Praha však jako soupeře pro semifinále Pouzar bere. „Z těch soupeřů, kteří připadali v úvahu, je Slavia určitě přijatelná. Je to hratelnější protivník než Kladno nebo Jihlava," je přesvědčen.

Slavia se v průběhu sezony potýkala se zásadními finančními problémy a musela z kádru uvolnit devět klíčových hráčů. „Vím, že měli finanční problémy," přikyvuje internacionál. „Několik hráčů prodali a začali mužstvo budovat prakticky od nuly. Vzali mladé kluky a neměli špatné výsledky. Jak už jsem ale řekl, Slavia je určitě hratelnější než třeba Jihlava, která nám svým zarputilým hokejem moc nesedí," tvrdí. „Ale také nevím, co si od celé sérii Slavia slibuje. Jestli má ambice postoupit," přemítá.

ČTĚTE TAKÉ: Junioři Motoru hostí Kladno, svou hvězdu v bráně jsou připraveni chránit

V pondělí a v úterý by neměl v hledišti chybět. „Uvidím, jestli budu doma. Ale rád bych na oba zápasy šel," souhlasně přikyvuje. „Mám VIP vstupenku. Jenom nevím, jestli se do VIPu vejdu, protože tam bude určitě nabito."

V každém případě ale Jaroslav Pouzar věří, že Motor přes Slavii postoupí a po dvou letech si opět zahraje extraligovou baráž. „Máme lepší mužstvo než Slavii. Postoupíme," ujistí se šibalským úsměvem.