HC Vimperk – HC David servis Č. Budějovice 3:2 (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0). Stejně jako v utkání s Českým Krumlovem se domácím podařilo vstřelit branku již v první minutě, když vimperský mladík Novotný obral o puk obránce Vomelu a poradil si i s brankářem Kučerou – 1:0. Zkušený tým hostů rychlá branka viditelně zaskočila. O tři minuty později však nechala domácí obrana hostujícím hráčům až příliš mnoho prostoru ve svém obranném pásmu a bylo srovnáno. Hosté byli aktivnější, ale domácím, v čele s brankářem Podskalským, se podařilo vyrovnaný výsledek udržet až do konce první třetiny.

Také do druhé části vstoupili domácí lépe, ale Slabý svůj nájezd bohužel neproměnil. Sehranější a zkušenější hosté udávali tempo hry a vynutili si několik přesilových her, které však domácí dokázali ubránit. Ve 33. minutě se po vyhraném vhazování prosadil přesnou střelou Nedorost a favorit vedl 2:1.

Ve třetí části ubylo vyloučení a hra se postupně vyrovnala. Domácí trpělivě čekali na svou šanci, která přišla v 54. minutě. Šikovnou tečí Koubovy střely srovnal Slabý na 2:2. Do konce základní hrací doby zbývalo necelých šest minut. Hosté chtěli utkání rozhodnout, zatlačili domácí do jejich obranné třetiny a měli i výhodu přesilové hry, ale domácí obětavě ubránili nerozhodný výsledek až do závěrečného hvizdu.

Na řadu přišly samostatné nájezdy. Za domácí jel Jan Předota, ale puk mu utekl z hole a neproměnil, zatímco hostující střelec byl úspěšný. Ve druhé sérii neproměnil Voldřich a pokus hostí zastavil Podskalský. Jako třetí za domácí jel Slabý a překonal Kučeru. Hosté neproměnili a nájezdy tak pokračovaly. Otočilo se pořadí, hosté začínali, ale nedali. Šanci rozhodnout měl Slabý, ale tentokrát Kučera chytil. Ani další hostující hráč Podskalského nepřekonal a domácí se rozhodli zariskovat a poslali na nájezd střelce první branky utkání Novotného. Ten si vzal kotouč, najížděl zeširoka a chladnokrevně prostřelil zkušeného Kučeru. Domácí překvapivě porazili favorita a získali cenné dva body. Další těžké utkání čeká vimperské hokejisty nyní v sobotu v Písku, kde se výsledek porvou.

Sestava Vimperka: Podskalský (připraven Pixa) – Sitter R., Vávra, Voldřich, Horejš, Předota J., Vavřík – Kouba, Paule, Slabý, Novotný, Hail, Sitter J., Gabauer, Vinš, Lang – Plouhar, Myslík.

Jiří Horejš