Pošumavské derby se hrálo na těžkém terénu, přesto byli papírovým favoritem domácí, kteří nakonec tři body získali: Vacov – Vimperk 1:0 (0:0). 

„Hrálo se na těžkém terénu, od soboty tu bylo hodně vody a v neděli také něco napršelo. Přesto to byl docela dobrý fotbal. Především ve druhém poločase jsme soupeře přehrávali a měli dát ještě více gólů. Šance na to byly, ale mnohokrát jsme z nich ani netrefili vimperskou branku. Nakonec to deset minut před koncem všechno propálil Míra Vítovec. Měli jsme trochu obavu, abychom neudělali zbytečnou chybu, ale kluci to zvládli. Soupeř měl dvě větší šance, z jedné dal Radek Ketzer břevno, další zlikvidoval gólman Tomáš Lácha," komentoval utkání Stanislav Klas, vedoucí domácího celku.

Snímek z dubnového utkání Vacov - Blatná 3:2. Vacov bodoval naplno i o víkendu, kdy porazil v derby Vimperk.
Tatran doma neuhlídal Bartesku a třikrát inkasoval


„Musím kvitovat, že se i na měkčím terénu hrálo slušně z obou stran. První poločas byl ještě jakž takž vyrovnaný, ve druhém však již měli domácí převahu. Nám se zápas tentokrát nepovedl, hůře jsme se pohybovali, ale v žádném případě to nechci svalovat na terén. Domácí zkrátka vyhráli zaslouženě. My ve druhém poločase jako bychom čekali na to, až dostaneme gól. Ten také přišel a až pak jsme začali hrát aktivněji, ale to již bylo pozdě," komentoval derby Michal Uhlík, trenér Šumavanu Vimperk.