Ač se ostrý start sezony rychle blíží, nemůže zatím trenér Lukáš Kubát vyzkoušet ideální sestavu. „Opět jsme měli problém dát tým dohromady. Jsou zde ještě dovolené a další důvody, proč se kluci omlouvají,“ posteskl si trenér Kubát a jedním dechem doplnil: „Ale na sezonu budeme připraveni v plné síle.“

V prvním zápase ve Vodňanech Prachatičtí narazili na Protivín. Se soupeřem z krajského to byla pořádná přestřelka, Prachatičtí však odešli ze hřiště s porážkou 3:5. „V prvním poločase jsme hráli docela dobře. Pak jsme však začali odcházet a soupeř nás přehrával. Ale určitě dobrá příprava,“ komentoval utkání s Protivínem Lukáš Kubát.

V souboji o třetí místo Tatran podlehl domácímu celku Vodňan 2:3. „Tady se projevilo, že nás bylo málo,“ komentoval zápas trenér.

V sestavě Tatranu se na posledních akcích objevoval kanonýr Nové Vsi Fischer. Že by tedy nová posila? „Ještě vedení obou klubů dolaďuje poslední věci. Vše je na dobré cestě, že by k nám mohl přestoupit. Pravděpodobně se vrátí Adam Kadlec, který měl namířeno do Německa. Trénuje s námi a hraje v přípravě i Jirka Tesárek. Má chuť do hry, což je pozitivní. Na druhé straně přibyl na marodku Jarda Tesař,“ uvedl k současné situaci v kádru Tatranu Lukáš Kubát.

V prvním kole hraje Tatran doma se Slávií České Budějovice netradičně v neděli 20. června od 14 hodin. „Je to oproti předchozím sezonám změna, domácí zápasy budeme hrát v neděli. Časy se však budou měnit,“ uvedl trenér.