Poté, co jste vyhráli v Karviné, jste se plnohodnotně vrátili do hry o postup do I. ligy. Chtělo to jediné, potvrdit tu výhru i doma s Vlašimí, jenže s tou jste hráli bez gólů. Hodně vás to mrzelo?

Samozřejmě, že nás to všechny hrozně moc mrzelo, protože jsme doma zbytečně ztratili další dva body a čelo tabulky se nám zase trochu vzdálilo. A každá taková ztráta pochopitelně mrzí. Nezbývá nám teď nic jiného, než si to vynahradit teď v Třinci a na Žižkově.

Byť jste měli po většinu času zápas ve své moci, až tolik vyložených šancí jste neměli. Ty dvě největší měl Zdeněk Linhart, nicméně házet všechno na něj by asi nebylo příliš seriózní.

To určitě ne. Ty dvě příležitosti, které Zdeněk měl, sice byly stoprocentní a jiné podobné už jsme asi opravdu neměli, nějaké střely tam ale byly, i nějaké závary, které byly výsledkem té převahy, kterou jsme měli. Bohužel žádný gól z toho nevyplynul.

Vy osobně asi úplně nespokojen nejste, neboť pravidelně nastupujete v základu. Těší vás to?

Jistě, že mě to těší, k větší spokojenosti mi ale chybí jak ty dva body, co jsme teď ztratili doma s Vlašimí, tak další dva body předtím z Pardubic, kde jsme ještě pět minut před koncem vedli 1:0. Kdybychom o ty čtyři body měli víc, bylo by to nejen z mého pohledu pro nás daleko veselejší.

Svého času jste dost gólů dával ze střední vzdálenosti. Teď jste asi dvě dobré možnosti měl, jenže jednou jste mířil k tyči a Švengr vás vychytal, poté jste bránu přestřelil.

My jsme trenérem hodně nabádáni k tomu, abychom stříleli ze střední vzdálenosti, pokud tu možnost máme. Já tam měl dvě, či tři takové střely, bohužel tu první mi brankář vyrazil na roh. Přitom až do poslední chvíle míč neviděl, přesto na to zareagoval dobře. Já si myslím, že Švenger v bráně dal Vlašimi takovou tu potřebnou nadstavbu a že ji v hodně situacích podržel. Co se týká mě, samozřejmě se budu dál pokoušet střílet, už by to ale přece jen chtělo dát i branku.

Třeba ta druhá vaše rána byla hodně tvrdá, jenže šla nad bránu. Zaměříte se na to na tréninku, tlačit ty střely víc dolů?

Zřejmě se na to opravdu budu muset zaměřit, vždycky je základ trefit branku. Já se o to snažím a budu se o to pokoušet i nadále. Pevně věřím, že mi tam ještě něco do konce sezony spadne.

Kdyby tomu tak bylo už v sobotu v Třinci, bylo by to asi hodně příjemné, co?

To máte pravdu, a pokud by ta trefa ještě byla i vítězná, bylo by to hodně milé.

Jednoduchý zápas to v Třinci ale zřejmě nebude.

To nebude, což ale pro nás není žádný zápas. Alespoň jak jsem já stačil ve druhé lize vypozorovat, vždy jde o to, zda my vstřelíme první gól. Zejména v domácím prostředí je to hodně důležité, protože když ten gól nedáme a navíc se soupeř dostane i do nějakých brejků, není snadné se s tím vyrovnat.

Venku se tudíž cítíte líp?

Stejně tak, jako jsme jeli do Karviné s tím, že tam chceme vyhrát, musíme jet i do Třince. A já pevně věřím, že se nám to opět podaří.

Hoftych: Body z venku prostě potřebujeme

Před cestou fotbalistů Dynama na Moravu k sobotnímu duelu 15. kola II. ligy v Třinci (10.15) trenér Pavel Hoftych zalitoval, že jeho svěřenci před týdnem doma s Vlašimí zbytečně ztratili dva cenné body. „Nechci spekulovat, kolik bodů bychom ze zbývajících dvou podzimních zápasů měli získat, všichni ale dobře víme, že my body z venku prostě potřebujeme," krčil budějovický kouč rameny.

V Třinci to dle něj bude hodně těžké. „Já viděl Třinec proti Táborsku a musím říct, že si vypracoval hodně šancí na vítězství. Bylo znát, že příchod Karla Kuly na post trenéra byl pro hráče impulzem a jen díky Tomovi v bráně nejelo Táborsko s porážkou," poznamenal trenér Dynama.

Do týmu se vrací Klesa, jenž proti Vlašimi pro žluté karty chyběl, naopak čtvrtou žlutou kartu viděl Vyskočil, takže ten hrát nebude. K dispozici bude i Machovec, jenž za farmu minule proti Kolínu ze hřiště odkulhal. „Pevně věřím, že jsme schopni v Třinci uspět a že bez bodů se vracet domů nebudeme," uzavřel v optimistickém duchu Pavel Hoftych.

Farma míří do Chrudimi

V sobotním zápase III. ligy strakonická farma Dynama zkusí překvapit v Chrudimi (10.15), kde tým prvně v roli dočasného kouče povede sportovní manažer Dynama Martin Vozábal.