Lokomotiva České Budějovice – Vimperk 1:3 (1:2).

Pro Vimperské jsou to velice důležité body, které jim dávají klid do dalších zápasů. „Měli jsme až na oddávajícího místostarostu Lukáše Sýse kompletní kádr. Věděli jsme, že má soupeř určité problémy s kádrem a chtěli na jeho hřišti bodovat. Od začátku jsme byli herně lepší, ale do vedení šli přesto domácí. Nesložili jsme však zbraně a dál tlačili. To nám vyneslo obrat ve skóre. Opět se nám povedly rohové kopy a po nich Chvosta a Pospíchal dali důležité branky. Ve druhém poločase jsme chtěli v klidu výsledek uhájit. Soupeři byl navíc vyloučen hráč, ale jak již to v takových chvílích bývá, Lokotka v deseti začala více bojovat a byla nebezpečná. My spoléhali na brejky a v závěru utkání jeden z nich proměnili Chvostou,“ shrnul utkání Michal Uhlík, trenér Vimperka, a dodal: „Nyní hostíme Velešín, je třeba body potvrdit a jít do klidného středu tabulky.“

Vacov – Prachatice 2:2 (1:0).

První okresní souboj sezony přinesl zajímavý fotbal, obrat ve skóre a nakonec dělbu bodů. „Remíza je asi spravedlivá. Prachatice byly sice více na míči, ale šance si nevypracovaly. My dali rychlý gól a měli pak v první půli ještě dvě dobré šance. Ale jejich proměňování je zkrátka naší bolestí. Zaspali jsme úvod druhého poločasu, soupeř vyrovnal a pak i skóre otočil. Mně v našem výkonu chyběla trochu ta správná šťáva, chyběl pohyb. Začali jsme hrát za stavu 1:2, dokázali vyrovnat a pak jsme ještě nastřelili břevno. Celkově si myslím, že to byl dobrý zápas. Nyní míříme do Blatné, kde chceme něco urvat,“ hodnotil utkání Stanislav Klas, trenér Vacova.

„My zvládli lépe zápas po fotbalové stránce, domácí zase po stránce bojovnosti. Remíza je nakonec spravedlivá. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase konečně něco proměnili, i když závěr zápasu nám nevyšel. Domácí zvýšili intenzitu nakopávaných míčů před naší bránu a my s tím měli problémy. Vacov má celkově výborné standardky a útočníci jsou ve vápně ve vzduchu hodně nebezpeční. Bod bereme a nyní je třeba se již připravit na Týn nad Vltavou. To je nevyzpytatelný soupeř a musíme si na něj dát pozor,“ doplnil Lukáš Kubát, trenér Tatranu Prachatice.