A tento cíl splnili, a to rezolutním výsledkem 3:0. „Mám velkou radost, že konečně mohu doma hodnotit zápas s úsměvem," zhluboka si oddechl trenér Dynama David Horejš, dle něhož klíčovým momentem byla Křížkem chycená penalta.

Tu hostující Šumbera kopal už v 5. minutě, když se předtím Hošek po střetu s brankářem Křížkem ocitl ve vápně Dynama na trávníku a sudí Rejžek po kratším váhání ukázal na značku pokutového kopu. Hosté ale velkou šancí jít do vedení pohrdli a Křížek Šumberovu penaltu bravurně vyrazil.

Navíc jen dvě minuty nato kopal domácí Kladrubský za ruku Motyčky osm metrů před vápnem trestný kop a trefil se parádně – 1:0!

Dynamo bylo při chuti a deset minut nato po akci Táborského a Peška se ocitl Benát sám před bránou, její strážce Paleček ale jeho ránu vyrazil a z následné dorážky kapitán domácího týmu orazítkoval tyč.

Poté hosté zvýšili úsilí a hra se přesunula spíše na polovinu Dynama. Domácí obrana ale byla spolehlivá, takže se aktivita hostí promítla jen do bilance rohových kopů. Na ně po první půlhodině Třinec vedl 4:1.

Závěr první půle ale patřil Dynamu: ve 40. min. po Benátově ideálním centru měl čistou šanci Táborský, gólman Paleček jeho hlavičku ale skvěle vystihl. Minutu nato třinecký brankář zastavil Táborského faulem a penaltu kopali i domácí. Ani Kladrubský ale neuspěl, Paleček jeho ránu vystihl a vzápětí vykopl i ránu Táborského z 15 metrů.

Zatímco v závěru první půle měli blízko druhému gólu domácí, na začátku druhého dějství o sobě dali výrazně vědět hosté: Krišto hlavou a po něm z voleje Hošek pálili jen těsně vedle vzdálenější tyče do autu a v 67. minutě ze stoprocentní šance Šumbera přestřelil odkrytou Křížkovu branku.

A tak udeřilo Dynamo: Táborský po vydařeném brejku našel Matějku a ten pohotovým „angličanem" od tyče do brány zvýšil na 2:0 a pak si oba hráči role vyměnili a Táborský po Matějkově ideální kolmici pečetil vítězství svého týmu na 3:0.
„Dopustili jsme se v zápase velkých chyb, to rozhodlo," smutně krčil rameny třinecký kouč Jiří Neček.

Dynamo ČB - Třinec 3:0 (1:0) - Branky: 7. Kladrubský, 72. Matějka, 84. Táborský. ŽK: Křížek – Paleček, Čelůstka, Hošek. Diváci: 414. Rozhodčí: Rejžek – Kožár, Kubec. Sestavy – Dynamo: Křížek – Vopat, Šourek, Novák, Kladrubský – Hála (81. Havel), Čavoš – Kadula (68. Matějka), Benát, Pešek – Táborský (85. Kalousek). Třinec: Paleček – Benetka (86. Samiec), Reintam, Čelůstka, Velner – Ižvolt (80. Joukl), Krišto, Motyčka, Janošík – Šumbera, Hošek (68. Vávra).