Zatím jsou na tom z našeho okresu nejlépe družstva Strunkovic a Čkyně, která ještě neztratila ani bod. Na druhé straně zatím na bodový zisk čekají v Záblatí a na béčku Vacova.

Netolice – Lhenice 2:1 (2:0). Branky: 21. Novák, 45. Fux – 65. Lukač.

Ve vyrovnaném utkání unikl v 9. min. Růžička, poslal centr do netolické šestnáctky, přesného zakončovatele však nenalezl. V 16. min. Lheničtí zastavili před svým velkým vápnem útok domácích jen za cenu faulu, Netoličtí však z této nebezpečné situace z trestného kopu vytěžili pouze roh. V 19. min. Růžička uvolnil Mrkvičku, který nabil na střelu Beranovi, tomu ji však vytěsnil domácí gólman Nárovec. Ve 20. min. zahrávali Netoličtí rohový kop, odražený balón za hranicí šestnáctky získal Novák a trefou mezi tyče poslal svůj tým do vedení – 1:0. Lheničtí odpověděli Mahákem, jehož střeleckou koncovku domácí zblokovali, právě tak, jako odvrátili po rychlém rozehrání gólmanem Suchým slibnou akci po ose Prenner – Mrkvička – Mahák. Největší možnost k vyrovnání přinesla 30. min. po Beranově rohovém kopu, kdy při Mrkvičkově zakončení u zadní tyče stačili domácí z již odkryté branky míč vykopnout. Naopak v samém závěru poločasu to byli Netoličtí, co Fuxem ztrestali nedůslednost lhenické obrany a do přestávky šli s dvougólovým náskokem. Ve druhém dějství domácí vycházeli z pozorné defenzivy, při které odvraceli snahy Lhenických po zkorigování nepříznivého stavu a to za kontroly hry i za ataků po ztečení lhenické branky. V 57. min. sice potřetí překonali lhenického gólmana, leč branka pro ofsajd nebyla uznána. V 65. min. se přeci jen hostujícímu týmu podařilo snížit na jednogólový rozdíl, když dlouhým pasem uvolněný Mahák předložil balón Lukačovi, který jej uklidil do sítě (2:1). V 75. min. mohl Vlášek znovu upravit rozdílový stav na dvougólový, ale jeho střela skončila na břevně. V úplném konci mače se do opakované gólové šance k vyrovnání dostal Mrkvička, tu neproměnil, a tak všechny body zůstaly v Netolicích.

Vacov B – Stachy 1:3 (1:3). 3. Valta – 13. Pek, 19. Šíp, 31. Záleský.

Oba týmy zahájily tuto sezonu prohrou, a tak, aby se vyhnuly loňskému boji o udržení, potřebují sbírat body již od začátku. Narazila na sebe dvě odlišná mužstva. Domácí plní mládí a dravosti, hosté mají zase dost zkušených fotbalistů. Od začátku bylo nač se dívat. Již ve 4. min neudržel brankář Stach Sýs míč po přímém kopu a mladý Valta pohodlně dorazil. Vacov vedl 1:0 a pro hosty to byla studená sprcha. Pak se však projevila jejich zkušenost a v 10. min po pěkné kombinační akci prostřelil Pek domácího Klase ml. a vyrovnal na 1:1. Hned o pět minut později se proháčkoval Heidenreich, míč mu sice utekl, ale nejlepší hráč na hřišti M. Šíp jej nekompromisně napálil do sítě – 1:2. Ve 30. min došlo k velmi důležité situaci. Hostující Eigner byl na velkém vápně faulován Čtvrtníkem, ovšem oplácel a musel pod sprchy. Volný přímý kop s přehledem poslal přes zeď do sítě Záleský a Stachy vedly 3:1. Trenér Červený na poměr sil zareagoval střídáním a za zkušeného Vozobuleho šel na hřiště mladý a rychlý V. Lukeš. Do poločasu se již nic podstatného neudálo a čekalo se, co mužstva předvedou po přestávce. Kdo čekal ofenzivní smršť domácích, tak byl zklamán. Hosté drželi i v deseti míč na svých kopačkách a byli nebezpečnějším týmem. Domácí se snažili, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořili. Utkání nakonec v poklidu dospělo k závěru a hosté mohli slavit první tři body v sezoně.

Strunkovice – Záblatí 4:0 (2:0). 14. a 40. Žurek, 56. Šimčík, 67. Klein.

„Úspěšný vstup do nové sezony potvrdil Blaník i v prvním domácím zápase, když porazil nováčka ze Záblatí 4:0 a posunul se na první místo tabulky. Ani ve druhém zápase nemohl Blaník nastoupit kompletní, chyběli z pracovních důvodů Beneš a Balica a chvíli trvalo, než mužstvo našlo rytmus. Nováček začal zápas dobře, ale postupně šel jeho výkon dolů a o výhře Blaníku nikdo nepochyboval,“ komentoval utkání předseda strunkovického fotbalu Miroslav Mottl.

Zliv – Čkyně 1:2 (0:1). 70. Szabó – 42. Gerold, 74. Král.

Čkyňští potvrdili výborný start do sezony z minulého kola, kdy přehráli Netolice. Ve Zlivi byli také lepším týmem a zaslouženě do poločasu vedli brankou Gerolda. Domácí se snažili stav otočit, sice se jim podařilo srovnat, ale aktivnější hosté si vzali vedení zpět a brankou Krále získali další tři body.

Lažiště – Sousedovice 6:0 (2:0). 34. a 90. Albert, 23. Hrbek, 53. Čech, 60. Brzobohatý, 67. vlastní Hrach.

Domácí měli sice ve velkém vedru pomalejší rozjezd, ale po první vstřelené brance z nich spadla nervozita a soupeře doslova deklasovali. Po hodině hry bylo rozhodnuto a Lažišťští prokázali, že se s nimi bude muset počítat na příčky nejvyšší. O přestávce domácí poděkovali dlouholetým funkcionářům klubu Václavu Princovi, Zdeňkovi Harantovi a Alexandru Pavelkovi za jejich práci pro klub. Nyní je již vše na bedrech nastupující generace.

Chelčice – Vlachovo Březí 3:1 (0:1). 78. a 80. Křenek, 85. Kiš – 41. Lauda.

Do Chelčic se pro body moc nejezdí, ale Vlachovobřezští začali dobře a dlouho po nich sahali. Vycházeli ze zajištěné obrany, kterou domácí nemohli dlouho překonat. Hosté naopak využívali každé šance na brejk a šli před poločasem Laudou do vedení. Vše se zlomilo až v závěru utkání, kdy se domácím podařilo vstřelit tři branky. Škoda, i bod z Chelčic by měl svou váhu.

 1. Strunkovice⋌ 2 2 0 0 7:1 6
2. Čkyně⋌ 2 2 0 0 6:2 6
3. Volyně⋌ 2 2 0 0 4:1 6
4. Lažiště B⋌ 2 1 1 0 7:1 4
5. Sedlec⋌ 2 1 0 1 6:4 3
6. Stachy⋌ 2 1 0 1 3:2 3
7. Lhenice⋌ 2 1 0 1 4:4 3
8. Chelčice⋌ 2 1 0 1 4:6 3
9. Netolice⋌ 2 1 0 1 3:5 3
10. Sousedovice⋌ 2 1 0 1 1:6 3
11. Vl. Březí⋌ 2 0 1 1 2:4 1
12. Zliv⋌ 2 0 0 2 1:3 0
13. Vacov B⋌ 2 0 0 2 2:6 0
14. Záblatí⋌ 2 0 0 2 2:7 0