Trenéru Davidu Horejšovi se hlásilo třiadvacet hráčů, mezi nimiž oproti minulé sezoně chyběli brankář Kamil Hajdušek (údajně má namířeno do Písku), obránce Michal Klesa (po dohodě skončil), stoper Ondřej Šourek (zítra by ještě měl dorazit, zřejmě ale své působení ukončí) a útočník Richard Kalod (v pondělí se přišel do kabiny už jen rozloučit).

O místo v hráčském kádru budou naopak usilovat i první možné posily. Na přestup přichází ofenzivní fotbalista Lukáš Pouček, jenž sice je hráčem Sparty, na podzim ale byl na hostování v druholigovém Ústí nad Labem. „Nabídku jsem dostal už během jarní sezony a velice mě potěšila," uvedl po příchodu mezi novináře.

Na dotaz, zda si pamatuje, že před dvěma roky, kdy byl na hostování v Sokolově, dal Dynamu dva góly, s úsměvem přikývl: „Pamatuji si to velice dobře, byl to pro nás tehdy smolný zápas," připomněl, že Sokolov vedl 3:1, ale Dynamo stihlo vyrovnat na 3:3. Toho, že by to v kabině teď mohl od svých nových spoluhráčů schytat, se však nebojí: „Myslím, že už si to nikdo nepamatuje…"

Z druholigové Seredě přichází na testy slovenský bek Matej Loduha. „Vím, že Budějovice byly dlouhé roky v první lize a že v minulé sezoně v tabulce skončily poměrně vysoko. Rád bych se tudíž do kádru tady prosadil," sdělil 24letý obránce.

S podobným cílem míří do Dynama i konžský útočník Elvis Mashike Sukisa, jenž v minulé sezoně za Vltavín ve třetí lize v sedmnácti zápasech nastřílel třináct gólů.

Do přípravy se zapojili též navrátilci z hostování brankář Jindřich Staněk (Třebíč) a obránci Filip Vaněk (Písek) a Michal Řezáč (Vítkovice), zatímco útočník Patrik Švantner má ve Varnsdorfu hostovat i na podzim.

Z kabiny prvoligového dorostu přešli do áčka gólman Matěj Luksch, zadáci Mikuláš Jáša s Petrem Řehořem a záložník Rostislav Tomek. „Už teď v sobotu na turnaji v Sezimově Ústí dostanou všichni možnost se ukázat," ujistil trenér David Horejš, jenž až na čtyřdenní soustředění v Třeboni bude se svými svěřenci v přípravě využívat hlavně Složiště.

Hovořit o cílech pro nový ročník II. ligy trenér Horejš považuje za příliš předčasné: „Uvidíme, až s jakým kádrem do sezony půjdeme," krčil rameny. „Ale v každém případě bychom rádi navázali na minulou úspěšnou sezonu, hlavně na její podzimní část," zdůraznil.

Aktuální kádr Dynama - brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk, obránci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Jiří Funda, Jan Hála, Lukáš Havel, Mikuláš Jáša, Jiří Kladrubský, Matěj Loduha, Pavel Novák, Petr Řehoř, Michal Řezáč, Filip Vaněk, záložníci: Petr Benát, Jindřich Kadula, Jakub Pešek, Lukáš Pouček, Rostislav Tomek, Roman Wermke, útočníci: Elvis Mashike Sukisa, Ivo Táborský.

Program letní přípravy:
Sobota 24. června: turnaj Sokola S. Ústí (mj. i Táborsko a Znojmo)
Středa 28. června: Slavia Praha – Dynamo (17:00, Benešov)
Středa 5. července: Viktoria Plzeň – Dynamo (17:00, Plzeň)
Sobota 8. července: Dynamo – Brno (11:00, Kamenice nad Lipou)
Sobota 15. července: Dynamo – Benešov (11:00, Složiště)
Sobota 22. července: 1. kolo Mol Cupu (soupeř ještě není určen)